AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

ISO 22000 Ygg nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

ISO 22000 Ygg nedir?​

ISO 22000 Gıda Güvenlik Sistemi; gıdada tüketim anında veya (tüketici tarafından kullanıldığında) gıda kaynaklı tehlikelerin bulunması ile ilgilidir. Gıda güvenliğini tehdit eden unsurlar, gıda zincirinin herhangi bir basamağında ortaya çıkabilir.

ISO 22000 belgesi nedir?​

ISO 22000 belgesi, gıda zincirinde “çiftlikten tabağa” tüm kurumları kapsayan bir gıda güvenliği yönetim sisteminin gerekliliklerini tanımlayan uluslararası bir standarttır.
ISO 22000 gıda güvenliği yönetim sistemi standardının sistemimize sağladığı faydalar nelerdir?
ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi’nin Faydaları Nelerdir?
HACCP nedir ne işe yarar?
HACCP, İngilizce Hazard Analysis and Critical Control Point – Tehlike Analizleri ve Kritik Kontrol Noktaları ifadesinin kısaltmasıdır. Sistem, ürün güvenliğini etkileyen tehlikelerin önceden belirlenmesi ve kontrol altına alınmasını sağlayan sistematik bir yaklaşımdır..

ISO 22000 ne ise yarar?​

HACCP gerekliliklerine ek olarak ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi, ayrıca yönetim sistemi şartlarını içererek uygun bir sistem kurulmasını sağlar. Ayrıca, bu sistem içinde kuruluşlardan İyi Üretim Uygulamalarına (GMP) tam uyumun gösterilmesi ve önleyici programların gerçekleştirilmesi istenmektedir.

Ygg nin amacı nedir?​

“yönetimin gözden geçirmesi” ifadesinin kısaltması olan, ıso 9001 standardında tanımlanmış, üst yönetimin tüm sistemi gözden geçirdiği ve geçen dönemin sonuçlarına bakarak yeni kararlar aldığı, politikalar vizyon gibi konuların gözden geçirildiği, kararlar alındığı toplantıdır.
Çevre yönetim sistemlerinin avantajları nelerdir?
ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi’nin Faydaları Nelerdir?
Gıda işletmecileri ürettikleri ürünlerin kalitesini ve güvenliğini sağlamak için hangi sistemlerden faydalanır?
ISO 22000 Gıda güvenliği sistemleri, gıda kaynaklı tehlikelerin azaltılması için etkin bir yöntem olan “çiftlikten sofraya gıda güvenliği” (farm to table) yaklaşımını öne çıkarmaktadır.

Geri