AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

ISO 17025 Laboratuvar Akreditasyon belgesini kimler alabilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

ISO 17025 Laboratuvar Akreditasyon belgesini kimler alabilir?​

ISO 17025 standart belgesi , deney veya kalibrasyon hizmeti veren bütün kuruluşlara uygulanabilir. Bu kuruluşlar birinci taraf, ikinci taraf ve üçüncü taraf durumundaki laboratuvarları, inceleme ve ürün belgelendirme işlemlerinin bir parçası olarak deney veya kalibrasyon hizmeti veren laboratuvarları kapsar.

17025 Laboratuvar Akreditasyonu nedir?​

TS/EN ISO17025 – Deney ve kalibrasyon laboratuarlarının yeterliliği için genel şartlar, ISO/IEC 17025 , bir laboratuarın spesifik testleri gerçekleştirme konusunda yetkin olduğunun tanınması için karşılanması gereken genel gereklilikleri açıklayan uluslararası bir standarttır.
ISO 17025 içeriği bakımından hangi ISO kalite standardını bünyesinde barındırır?
ISO 17025 Standardına uygun olan deney ve kalibrasyon laboratuvarları ISO 9001 belgesi standardına da uygun olarak çalıştırılır. ISO 9001 Standardı ile daha önceden uğraşmış birisi ISO 17025 Standardının Kalite Yönetim sistemi şartlarını anlamakta zorluk çekmez.
Türkak TS EN ISO IEC 17025 2017 iç denetçi eğitimi belgesi nedir?
Eğitimin amacı; katılımcıların ISO/IEC 17025:2017 Deney ve Kalibrasyon Laboratuvarlarının Yeterliliği İçin Genel Şartlar Standardı gerekliliklerine göre Laboratuvar Yönetim Sistemi’nin kurulması, sürdürülmesi ve sürekli geliştirilebilmesi için gerekli olan tüm temel bilgiye sahip olmalarını sağlamaktır.

Türkak Akreditasyon Sertifikası Nasıl Alınır?​

Ülkemizin akreditasyon kurumu TÜRKAK’tır. TÜRKAK ülkemizde akreditasyon belgesi almak isteyen belgelendirme kuruluşları, muayene kuruluşları ve laboratuvarların akredite olabileceği tek adrestir. Kuruluş isterse farklı ülkelerin akreditasyon kurumlarına başvurarak da akredite olabilir.

17025 sertifikası ne işe yarar?​

ISO 17025 Akreditasyon Belgesi Standardının Genel Amacı Genel amaç yapılan deney ve kalibrasyon sonuçlarının güvenilirliğini sağlamaktır.
Laboratuvar akreditasyonu ne demek?
laboratuar akreditasyonu laboratuarların yeterliliğinin resmi olarak tanınmasını sağlayarak müşterilere güvenilir deney, analiz ve kalibrasyon hizmetlerini belirleme ve seçmede kolay bir yöntem sunar.
Türkak Akreditasyon Belgesi nasıl alınır?
Muayene alanında akreditasyon başvuruları TÜRKAK web sitesinde, Dokümanlar bölümünde yayınlanan “F701-007 Muayene Kuruluşları için Başvuru Formu”nun ve eklerinin doldurulup TÜRKAK’a gönderilmesi ile yapılır.
Belge İnceleme Başvurularının Çevrimiçi Olarak Alınması TÜRKAK, Akredite Belge İnceleme başvuruları “yeni TÜRKAK e-Portal”den çevrimiçi olarak almaktadır. Firmalar çevrimiçi başvuruda gerekli olan tüm bilgileri doldurduktan sonra akredite belge inceleme ücretini çevrimiçi olarak ödeyeceklerdir.
Akreditasyon belgesi almak için kuruluş, akreditasyon kurumuna başvurmalı ve akreditasyon kurumunun denetiminden geçmelidir. Akreditasyon belgesi almak isteyen kuruluşlar, faaliyet gösterdikleri alandaki ilgili akreditasyon standartlarına ve sektörel kriterlere her açıdan uyduklarını göstermelidir.
Laboratuvar yönetimi sertifikası ne işe yarar?
İmalat için bir kalite yaklaşımıdır ve gıda sanayi çalışanlarının profesyonel çalışmasını temin ederek güvenilir ve etkili ürün üretimini sağlar. Üretim yeri, çevre, alet -ekipman ve üretim süreci, personel ve hammaddenin kalite ve güvenilirliklerini tanımlar ve kontrol altına alır.
Akreditasyonu ne demek?
Akreditasyon: Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından belirli bir alanda önceden belirlenmiş akademik ve alana özgü standartların bir yükseköğretim programı ve yükseköğretim kurumu tarafından karşılanıp karşılanmadığını ölçen değerlendirme ve dış kalite güvence sürecidir.

Geri