Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

ISO 14001 Cevre Yonetim Sisteminin amaci nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.238
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

ISO 14001 Çevre Yönetim Sisteminin amacı nedir?​

ISO 14001; hammaddeden, tüketiciye sunulan son ürüne kadar olan sürecin her evresinde çevresel etmenlerin gerekli tedbirlerle kontrol altına alınarak çevreye verilebilecek zararların asgari düzeye indirilmesini sağlayan bir standartlar bütünüdür.

ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi sertifikası nedir?​

ISO 14001 belgesi, kuruluşların çevre sorumluluklarını daha iyi karşılamalarına ve çevreyle ilgili maliyet tasarrufunda bulunmalarına yardımcı olan bir iso belgesidir.
ISO 14000 Çevre Yönetim Sistemi (ÇYS) Standartları, işletmelerin uygulamakta olduğu faaliyetlerin potansiyel çevre etkilerini kontrol altına alabilmeleri için gerekli yapıyı sağlayan bir standartlar serisidir.
14001 Çevre Yönetim Sistemi kimler alabilir?
ISO 14001 belgesini kimler alabilir / uygulayabilir? Üretim sırasında atık çıktısı bulunan ve faaliyetleri ile çevreyi etkileyen hemen hemen her firma/işletme ISO 14001 belgesini alabilir.
ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi belgesi nasıl alınır?
ISO 14001 belgesi nereden alınır, kimler verebilir? Belge, uluslararası geçerliliği bulunan akredite kuruluşları tarafından verilir. Bu belgeye sahip olmak isteyen firmalar/organizasyonlar uygunluk değerlendirme kuruluşlarına başvurmaları gerekir. Yapılan hazırlıklar ISO kalite standartlarına uyumlu olmak içindir.

Çevre standartları nelerdir?​

ISO 14001 Standardı, çevreye verilen zararın en aza indirilmesi için oluşturulmuş bir standarttır. ISO 14001 uygulamaları, genel olarak mevzuat yükümlülüklerin karşılanması ile paralellik gösterir. ISO 14001, bir ürün standardı değildir, ne üretildiği ile değil nasıl üretildiği ile ilgilenir.

Çevre boyutu nedir?​

Çevre Boyutu: Kuruluşun, faaliyetlerinin, ürünlerinin veya hizmetlerinin çevre ile etkileşime giren unsurlarıdır. Çevre Etkisi: Çevrede, kısmen veya tamamen kuruluşun faaliyet ve hizmetleri dolayısıyla ortaya çıkan, olumlu veya olumsuz her türlü değişikliktir.
Bu bağlamda en geniş anlamıyla çevre yönetimi “çevreye ilişkin strateji, politika ve programların uygulanma aracı” olarak tanımlanabilir. Bu strateji ve politikalar çevrenin korunması, iyileştirilmesi ve geliştirilmesine yöneliktir. Başka deyişle çevresel kalite çevre yönetimin amacı olmaktadır.
Çevre Yönetim Sistemine göre firmaların kontrol altında tutulması gereken temel hususlar nelerdir?
Çevresel etkiler konusunda, havaya emisyonlar, suya bırakılanlar, toprağa bırakılan katı ve tehlikeli atıklar ve su, elektrik, hammadde, fueloil, motorin ve benzeri kaynak tüketimleri göz önünde tutulması gereken konulardır.
 
Geri
Üst