AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

ISM Kod hangi gemilere uygulanir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

ISM Kod hangi gemilere uygulanır?​

Bütün yolcu gemileri, petrol ve kimyasal madde taşıyan tankerler, dökme yük gemileri, likid gazla çalışan tankerler ve 500 gros ton’un üzerindeki yüksek süratli yük gemileri 1 Temmuz 1998, 500 gros ton’un üzerindeki diğer bütün yük taşıyan gemiler 1 Temmuz 2002 tarihine kadar ISM sertifikası almak zorundadırlar.

SMC belgesi nedir?​

MADDE 21 – (1) SMC (Emniyet Yönetimi Belgesi); İdare veya yetkilendirilmiş kuruluş yahut İdarece talep edilmesi hâlinde Sözleşmeye taraf diğer devletlerin denizcilik idareleri tarafından süresi beş yılı geçmeyecek şekilde gemiye verilmek üzere düzenlenir.
Gemi iç denetimleri Internal Audits ism koda göre minimum periyodu kaç ay olmalıdır?
Bu denetimde tespitler sadece gözlem olarak yazılabilir. NOT: İnterim DoC, 12 ayı geçmeyen bir süre için düzenlenir.
SOLAS açılımı nedir?
SOLAS olarak bilinen bu sözleşme İngilizce safety of life at sea cümlesinin kısaltmasıdır.

DPA nedir ne iş yapar?​

ISM Kod’a göre DPA, her bir geminin emniyetini izlemekten ve gemi operasyonları için yeterli sahil kaynağını sağlamaktan sorumlu olan, gemi ile işletici arasında bir bağ oluşturmak için en üst düzey yetkililer de dahil olmak üzere işletmenin tüm yönetim seviyeleri ile doğrudan temas kurabilen kişidir.

DoC kime verilir?​

Doktor Öğretim Üyesi, akademik araştırmalar yürütmek, lisans ve lisansüstü düzeydeki öğrencilere eğitim vermekle sorumlu kişiye verilen mesleki unvandır. Yardımcı Doçent Doktor olarak bilinen akademik unvan, Yükseköğretim Kurulu tarafından Doktor Öğretim Üyesi / Dr. Öğr. Üyesi olarak değiştirilmiştir.
Marpol ve SOLAS nedir?
(2) Denizde Can Emniyeti Uluslararası Sözleşmesi (SOLAS-1974/1988) ve Denizlerin Gemiler Tarafından Kirletilmesinin Önlenmesi Uluslararası Sözleşmesi (MARPOL-1973/1978) hükümlerine paralel olarak, hazırlanmıştır.
IMO ve SOLAS nedir?
Uluslararası Denizde Can Güvenliği Sözleşmesi (SOLAS), Birleşmiş Milletler’in denizcilik kolu olan Uluslararası Denizcilik Örgütü’nün (IMO) uluslararası deniz güvenliği antlaşmasıdır. Okyanusta giden ticari gemilerin denizde can güvenliğini düzenler. Regülasyon kelimesi; ayarlama, düzenleme anlamına gelmektedir.

Designated Person ashore ne demek?​

DPA (Designated Person Ashore) Her bir geminin emniyetini izlemekten ve gemi operasyonları için yeterli sahil kaynağını sağlamaktan sorumlu olan, gemi ile işletmeci arasında bir bağ oluşturmak için en üst düzey yetkililer de dahil olmak üzere işletmecinin tüm yönetim seviyeleri ile doğrudan temas kurabilen ve işletmeci …

Geri