İslim ( Kurdan ) Kebabı

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
İslim ( Kurdan ) Kebabı Tarifi İcin Malzemeler

*3 adet uzun boy patlıcan

Koftesi icin;


*300 gr yağsız kıyma
*1 adet soğan
*3 diş sarımsak
*1 cay bardağı galeta unu
*1 tutam maydanoz
*Tuz – karabiber – kimyon – pulbiber
*1 adet yumurta

Kızartmak icin;


*Sıvıyağ

Uzeri icin;


*1 adet domates
*3 adet biber
*Kurdan

Sosu icin


*1 yemek kaşığı salca
*2 su bardağı sıcak su

İslim ( Kurdan ) Kebabı Tarifi Yapılışı
1
*İlk olarak patlıcanları pijama şeklinde soyup yarım santim uzunluğunda dikey keselim ve 15 – 20 dk tuzlu suda bekletelim
*Havlu kağıt ile suyunu alıp sıvı yağda arkalı onlu kızartalım hafif kızarması yeterli olacaktır bizim icin
*Kızaran patlıcanları havlu kağıt serili kaba alıp fazla yağını cektirelim
*Uygun bir kaba kıymayı alalım ,uzerine soğan ve sarımsağı robotta cekip ilave edelim
*Geri kalan malzemeleri de ekleyip guzelce 15 dk yoğuralım
*Malzemeler birbirine gecsin daha sonra uzerini strec film ile kapatıp vaktiniz varsa buzdolabında 1 saat dinlendirelim
*Dinlenen harca elimizle yuvarlak şekil verip patlıcanları kızarttığımız yağda arkalı onlu hafif rengi donene dek kızartalım
*Havlu kağıt serili kaba alalım 1 adet domates ve biberleri dilimleyelim
*Bir kasenin icine 2 dilim patlıcanı + şeklinde koyalım ortasına 1 adet kofteyi de koyup kenarlarını kapatalım ve 1 dilim domates ve biberi de uzerine koyup kurdan ile sabitleyelim acılmasın
*Uygun pişirme kabına alalım
*Ayrı bir kasede 1 yemek kaşığı salcayı ,2 su bardağı sıcak suda acıp fırın kabına dokelim
*180 derece onceden ısıtılmış fırında domates ve biberlerin uzeri kızarana dek pişirin

Afiyet olsun
 
Geri
Üst