Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

İslim Kebabı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
İslim Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
800 gram ufak doğranmış dana eti
6 orta uzunluk patlıcan
2 adet domates
2 orta uzunluk soğan
1 adet kırmızı kapya biber
1 adet yeşil biber
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı biber salçası
Tuz karabiber kimyon nane pul biber
Sosu için :
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz karabiber

İslim Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Hayırlı iftarlar ,bugünün iftar menüsünde patlıcanın ete en çok yakıştığı;.
Minik minik doğranan etin üzerine 2 su bardağı su eklenir pişirilir.
Suyu kesilince küp küp doğranan biber ve soğan ek edilir .
Kavrulan yemeğe salçalar ve domates eklenip kavurulur.
1 su bardağı kaynar su eklendikten sonra 10 dakika kaynatılır .
Şerit formunda kızartılan patlıcanlar bir kasenin içerisine artı formunda koyulur bir dolu yemek kaşığı et ek edilip kapatılır zıt çevrilen patlıcana bir kesim domates kürdan ile tutturulur.
Et pişirilen tencerede 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile salça kavrulur.
Üzerine 1,5 su bardağı kadar kaynar su tuz karabiber eklenip patlıcanların üzerine dökülür.
200 derece fırında 15-20 dakika pişirilir. Yemeğiniz servise hazır.
İslim Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst