- Konu Yazar
- #1
islim Kebabı Tarifi
Resimli İslim Kebabı
Malzemeler:
5 adet uzun patlıcan
350 gr kıyma
1 adet soğan
1 adet yumurta
1 diş sarımsak
tuz,karabiber,kırmızıbiber,yenibahar,kekik
2 adet domates
34 adet sivribiber
2 yemek kaşık salca
2 yemek kaşığı galete unu ya da bayat ekmek ici
imagesislimkebabitarifiresimli5ad4149d96f6c
Hazırlanışı:
Patlıcanları alacalı soyup uzunlamasına dilimleyin ve tuzlu suda acısının cıkması icin bekletin Bu arada soğanı rendeleyin yada cok ince yemeklik doğrayın Kıyma, galete unu ,yumurta, soğan, dovulmuş sarımsak ve baharatları iyice karıştırarak kofte harcı elde edin İsterseniz bu harcı daha onceden hazırlayıp bir sure bekletebilirsiniz
Patlıcanları yıkayıp kurulayın,sonra tavada kızartın ve havlu kağıt serilmiş bir tabağa yerleştirin Domatesleri halka halka doğrayın Biberleri buyukluklerine gore 2 veya 3′e bolun
Daha sonra patlıcanlardan 2 şer tanesini + olacak şekilde yerleştirin Kofte harcından oluşturduğunuz artı işaretinin ortasına yerleşecek buyuklukte ama biraz irice kofteler hazırlayın( cunku piştiğinde kofteler kuculuyor) Patlıcanların uclarını sıra ile koftenin uzerine kapatın Bir kurdanın ucuna once kestiğiniz biberlerden sonra da 1 halka domates takın ve bu kurdanı kapadığınız patlıcanların uzerine batırın Daha sonra bir tepsiye yerleştirin Tum patlıcanlar icin aynı işlemleri tekrar edin Salcayı bir kase kadar su ile karıştırıp hem kebabların uzerine hem de tepsiye dokun Tepsinin uzerine aluminyum folyo kapatarak onceden ısınmış 230 derece fırında 3035 dk kadar pişirin Son 12 dk da folyoyu cıkarabilirsiniz
Resimli İslim Kebabı
Malzemeler:
5 adet uzun patlıcan
350 gr kıyma
1 adet soğan
1 adet yumurta
1 diş sarımsak
tuz,karabiber,kırmızıbiber,yenibahar,kekik
2 adet domates
34 adet sivribiber
2 yemek kaşık salca
2 yemek kaşığı galete unu ya da bayat ekmek ici
imagesislimkebabitarifiresimli5ad4149d96f6c
Hazırlanışı:
Patlıcanları alacalı soyup uzunlamasına dilimleyin ve tuzlu suda acısının cıkması icin bekletin Bu arada soğanı rendeleyin yada cok ince yemeklik doğrayın Kıyma, galete unu ,yumurta, soğan, dovulmuş sarımsak ve baharatları iyice karıştırarak kofte harcı elde edin İsterseniz bu harcı daha onceden hazırlayıp bir sure bekletebilirsiniz
Patlıcanları yıkayıp kurulayın,sonra tavada kızartın ve havlu kağıt serilmiş bir tabağa yerleştirin Domatesleri halka halka doğrayın Biberleri buyukluklerine gore 2 veya 3′e bolun
Daha sonra patlıcanlardan 2 şer tanesini + olacak şekilde yerleştirin Kofte harcından oluşturduğunuz artı işaretinin ortasına yerleşecek buyuklukte ama biraz irice kofteler hazırlayın( cunku piştiğinde kofteler kuculuyor) Patlıcanların uclarını sıra ile koftenin uzerine kapatın Bir kurdanın ucuna once kestiğiniz biberlerden sonra da 1 halka domates takın ve bu kurdanı kapadığınız patlıcanların uzerine batırın Daha sonra bir tepsiye yerleştirin Tum patlıcanlar icin aynı işlemleri tekrar edin Salcayı bir kase kadar su ile karıştırıp hem kebabların uzerine hem de tepsiye dokun Tepsinin uzerine aluminyum folyo kapatarak onceden ısınmış 230 derece fırında 3035 dk kadar pişirin Son 12 dk da folyoyu cıkarabilirsiniz