AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Isletmenin varlik hesaplari nelerdir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

İşletmenin varlık hesapları nelerdir?​

Varlık hesapları dönen varlıklar ve duran varlıklar olmak üzere ikiye ayrılır. 2.1.1. Dönen Varlıklar: İşletmenin faaliyeti dönemi içinde yer alan ve sağladığı yarar o dönem içinde sona eren varlıklardır. Dönen varlıklar grubunda bir yıl veya daha kısa süre içinde paraya çevrilebilecek değerler yer alır.

Şirket varlıkları nelerdir?​

Firmanın sahip olduğu değerler varlık olarak adlandırılmaktadır. Firma varlıkları bilançonun aktif bölümünde izlenmektedir. Bilançonun aktif toplamı dönen varlıklar ve duran varlıklar toplamından oluşmaktadır. Tanımdan da anlaşılacağı üzere dönen varlıklar firmanın sahip olduğu likit varlıklardır.
Sermaye ve borçlar neyi temsil etmektedir?
İşletmelerin sahip oldukları varlıkların iki kaynağı vardır. Bunlar, işletmenin sahipleri ve işletmeye borç verenlerdir [2]. Muhasebede, işletme sahiplerinin varlıklar üzerindeki haklarına “sermaye”, üçüncü şahısların varlıklar üzerindeki haklarına ise “borçlar” denir.

Varlıklar ve kaynaklar Nelerden Oluşur?​

VARLIKLAR= BORÇLAR + SERMAYE Bu eşitliğe göre işletme, sağlayabildiği kaynak kadar varlığa sahip olabilir. Varlıkların kaynaklarını sağlayanlar, genellikle işletme sahipleridir. Ancak işletmeler kuruluşlarında veya daha sonra diğer kişi ve kurumlardan borç alarak varlıklarını artırabilirler.

Bir işletmenin borçları ve sermayesi neyi gösterir?​

Varlıklar işletmenin sahip olduğu tüm maddi ve maddi olmayan varlıklar ile alacaklar gibi diğer kıymetlerden oluşurken, sol tarafta bulunan sermaye; işletme sahibi ya da sahiplerinin işletmeye sermaye olarak verdiği değerlerden doğan haklarını, borçlar kısmı ise işletmenin ortakları veya sahipleri dışındaki 3. …
İşletmenin varlıklarını sermayesini ve borçlarını değiştiren işlemlere ne denir?
Ticari işlem işletmenin varlıklarında, borçlarında ve öz kaynaklarında değişme yaratan ve parayla ifade edilebilen işlemler olarak tanımlanır. Örnek : İşletme dışı ticari işlemler : mal alış, mal satış, bilgisayar alınması, ücretlerin ödenmesi vb.
 
Geri
Üst