Isletmelerde personel hijyeni saglamada alinmasi gereken onlemler nelerdir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
256.279
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Işletmelerde personel hijyeni sağlamada alınması gereken önlemler nelerdir?​

· Periyodik sağlık kontrolleri yapılmalı, hasta iken çalışılmamalıdır. · Üretim alanlarında koruyucu iş kıyafetleri kullanılmalıdır (iş kıyafeti,ayakkabısı, bone, maske, eldiven, galoş). · Kişisel hijyen ve sanitasyon kurallarına uyulmalıdır. · İşletme alanlarındaki yasaklara uyulmalıdır.

Işyerlerinde çalışanların daimi olarak çalıştırıldığı yerlerin tavan yüksekliği en az kaç metre olmalıdır?​

Madde 7 – İşyerlerinde işçilerin daimi olarak çalıştırıldığı yerlerin tavan yüksekliği,en az 3 metre olacaktır. Tabana paralel olmayan tavanlarda bu yüksekliğin ortalaması 3 metre olacak ve en alçak kısmı, varsa, kirişin alt noktasından 240 santimetreden aşağı olmayacaktır.
Personel hijyeni nasıl sağlanır?
Personel Hijyeni Nasıl Sağlanır? Tırnaklar kısa ve tırnak dipleri temiz olmalıdır. Gıda ile temas eden personelin tırnakları ojeli ve cilalı olmamalıdır. Saçların gıdaların içine dökülmesinin engellenebilmesi için kep veya bone giymelidir.
İşletme hijyeni nedir nasıl sağlanır?
Hammadde ile ilgili yapılması gerekenlerin başında kullanmadan veya almadan önce mutlaka kontrol etmek gerekir. Depolama alanları temiz ve düzenli olmalıdır. Bulaşma riski olan hammaddeler ayrı olarak depolanmalıdır. Kimyasalların ve deterjanların depolanmasında ayrı ve kapalı alanlar kullanılmalıdır.

Işyerlerinde havalandırma kaç şekilde yapılır?​

Havalandırma doğal, genel ve lokal olarak yapılabilir. Doğal Havalandırma: Havanın doğal hareketi ile kapı, pencere, çatıdaki boşluklardan, çatlaklardan ve kırıklardan ortama girmesi ya da çıkmasıdır.

Iş hijyeni temel uygulamaları nelerdir?​

İş hijyeni uygulamaları, 4 temel adımı kapsar. Bunlar; “iş yeri ve çevresi ile ilgili tehlikelerin belirlenmesi”, “değerlendirilmesi”, “kontrol altına alınması” ve “eğitim”dir.
Iş Hijyenisti kimler olabilir?
Mühendislik, kimya, fizik, biyoloji, tıp ya da bu dallarla ilişkili bilimlerden fakülte mezunu olanlar ve akredite endüstriyel hijyen alanında spesifik eğitim almış olanlar iş hijyenisti olabilirler.
 
Geri
Üst