AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Isletmelerde kurulus kararinin olusumu hangi asamada baslar?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye

Işletmelerde kuruluş kararının oluşumu hangi aşamada başlar?​

1. Birinci aşamada, bir yatırım projesi veya işletme kurma düşüncesi doğar. Bu fikir herhangi bir girişimcinin zihninde (yeni bir proje) mevcut bir işletmede (bir tevsi yatırım veya ek bir üretim ünitesi) veya devlet örgütünde (DPT gibi) doğabilir. Herkes aklında bazı projeler düşünür.

İşletme kurmada yasal izinler alınması gereken kuruluşlar nelerdir?​

İşletme Belgesi ve İşyeri Kurma İzinleri
- İşletme Belgesi.
- İtfaiyeden İzin.
- Hava ve Su Kirliliği Kontrol İzni.
- Tabela İzni.
- Sağlık İzinleri.
- Vergisi Levhası

Bir işletmenin kuruluş aşamasında başlangıç yatırım harcamaları hangi kalemlerden oluşur?​

Bir işletmenin kuruluş aşamasında başlangıç yatırım harcamaları hangi kalemlerden oluşur?
Girişimci, kurmak istediği işte çeşitli sabit yatırım kalemleri için harcamalar yapacaktır. Bu sabit yatırım kalemleri işletmeyi kurmak için gerekli makine-ekipmanın bedelini, bunların işletmeye nakil masraflarını, vergileri, bina, arazi, tesisat, donanım harcamalarını içerecektir.

İşletmenin kuruluşunda karar sürecinin ilk aşaması nedir?​

İşletmenin kuruluşunda karar sürecinin ilk aşaması nedir?
İŞLETME KURMA DÜŞÜNCESİ (PROJE FİKRİNİN DOĞUŞU) İŞLETMENİN KURULUŞUNDA İLK AŞAMA, İŞLETME KURMA DÜŞÜNCESİNİN MÜTEŞEBBİSİN KAFASINDA DOĞMASIDIR. BÖYLE BİR DÜŞÜNCE BİR KEZ MÜTEŞEBBİSİN KAFASINA YERLEŞİNCE, BAZI ÖN ARAŞTIRMALAR YAPMASI GEREKECEKTİR.

Kuruluş yeri seçimi kaç aşamadan oluşur?​

Böylece yer seçimi; 1) Bölge seçimi ve 2) Bölge içinde fabrikanın kurulacağı konumun veya arsanın seçimi gibi iki önemli aşamadan oluşur.

Işyeri kurma izni nereden alınır?​

Kurma izni alınarak kurulmuş işyerleri için işveren, işletmeye başlamadan önce işletme belgesi almak için bir dilekçe ile Bölge Müdürlüğüne müracaat eder. İşletme belgesi talebi üzerine; iş müfettişlerince işyerinde yapılan incelemede, işyerinin kurma iznine esas belgelere göre kurulup kurulmadığı kontrol edilir.

Teorik kapasite ne demek?​

Teorik kapasite ne demek?
Makine diğer üretim araçlarının hiçbir duraklama olmaksızın çalışmasıyla ve üretim sürecinde yetenekli işgücü kullanılmasıyla ulaşılabilecek maksimum üretim miktarına teorik kapasite ya da maksimum kapasite denir.

Yatırım kalemleri nelerdir?​

Yatırım kalemleri nelerdir?
Bir Yatırımda, arazi-arsa, bina-inşaat, makina ve teçhizat ile diğer yatırım (yardımcı makina ve teçhizatlar, İthalat ve gümrükleme giderleri, taşıma, sigorta ve montaj giderleri, etüt ve Proje giderleri vb.) harcaması kalemleri bütünüdür.
Yatırım kararının ilk aşaması ne ile başlar?​
Yapılabilirlik Projesi (Ön Proje) Bir önceki aşama olan yapılabilirlik araştırmalarına dayanarak bir ön proje oluşturulur. Bu proje bir ön değerlendirme niteliğindedir ve yatırım düşüncesinin gerçekleştirilebilme olasılığını ortaya koymak için kullanılır.
Kuruluş yeri seçimi kararı aşamaları nelerdir?​
Son iki aşama birbiriyle yakından ilişkili bulunduğundan beraberce bir aşama olarak düşünülebilir. Böylece yer seçimi; 1) Bölge seçimi ve 2) Bölge içinde fabrikanın kurulacağı konumun veya arsanın seçimi gibi iki önemli aşamadan oluşur.

İşletmenin kuruluş yeri seçimine etki eden faktörler nelerdir?​

İşletmenin kuruluş yeri seçimine etki eden faktörler nelerdir?
Kuruluş yeri seçimini etkileyen, işgücü, pazarlama, hammadde, enerji, su ihtiyacı, iklim şartları, inşaat maliyeti, çevre kirliliği, kamu politikalarının durumu, ulaştırma olanakları, arazi maliyeti gibi faktörler incelenmiştir.

"İşletmelerde kuruluş kararının oluşumu hangi aşamada başlar?" başlıklı konuya ilişkin detaylı bilgiler verilmiş. İşletme kurma sürecinde karar verme aşamasından, gerekli yasal izinlerin neler olduğuna, başlangıç yatırım harcamalarının kalemlerine ve karar sürecinin ilk aşamasına kadar çeşitli konular ele alınmış. Ayrıca işletmenin kuruluşunda yer seçimi süreci ve yatırım kararının ilk aşamasıyla ilgili bilgiler de verilmiş.

Konu, işletme kurma sürecinin önemli adımlarını geniş kapsamlı bir şekilde açıklamaktadır. Yatırım kararının alınmasından başlangıç harcamalarına, işyeri kurma izni alınması gereken kuruluşlardan teorik kapasiteye ve yatırım kalemlerine kadar detaylı bilgiler sunulmaktadır.

Eğer konuyla ilgili daha fazla detaylı bilgi veya başka konularda yardım isterseniz ben buradayım, sormaktan çekinmeyin!

Geri