Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Isletme mezunu meslegi nedir?

Editör

Yeni Üye

Işletme mezunu mesleği nedir?​

İşletme; iş dünyasında hizmet veren her türlü kurum ya da kuruluşların finans, muhasebe ve yönetim, pazarlama, üretim, insan kaynakları gibi konularda söz sahibi olabilecek yetkin elemanların yetiştirildiği üniversite bölümüdür.

Işletme okursak ne oluruz?​

İşletme mezunları bir şirketin hemen her departmanında, çeşitli görevlerinde çalışabilirler: Satış, pazarlama, finans, insan kaynakları, pazarlama, yönetim, muhasebe, reklam, Ar-Ge… Kendilerini geliştirdikleri ya da geliştirmek istedikleri sektöre göre de alanlarını seçebilirler.

Işletme mezunları nerede çalışır?​

Işletme mezunları nerede çalışır?
İşletme bölümü mezunları iş olanakları; özel kurumlar, turizm ve danışmanlık, sigorta, denetim, dış ticaret ve ulaştırma sektörlerinde istihdam sağlar. Ayrıca Hazine ve Maliye Bakanlığı, Merkez Bankası gibi kurumlarda da çalışma şansına sahşiptirler.

Işletme dalları nelerdir?​

Işletme dalları nelerdir?
İşletme Bölümü Lisans Programı; “İnsan Kaynakları Yönetimi”, “Muhasebe ve Finansman”, “Pazarlama”, “Sayısal Yöntemler”, “Ticaret Hukuku”, “Üretim Yönetimi” ve “Yönetim ve Organizasyon” Anabilim dalları dahilinde açılan derslerden oluşmaktadır.

Işletmeci olmak için hangi bölüm okunmalı?​

İşletmeci olmak demek fakültelerin işletme bölümü mezunu olmak demektir. Turizm ve Otel işletmeciliği tarzı farklı bölümlerde vardır. Ayrıca 2 yıllık ön lisans programları kapsamında da işletmecilik bölümü mezunları da işletmeci ünvanı alırlar ve işletmeci olmuş olurlar.

İşletme mezunu insan kaynaklarında çalışabilir mi?​

İşletme iş imkanları doğrultusunda mezunlar olan bireyler kamu ve özel sektör alanlarında çalışabilirler. Ayrıca işletme bölümünü bitiren bir birey yönetici, bankacı, reklam, muhasebe, Ar-Ge, insan kaynakları, denetim, müfettiş olarak kariyer yapabilir.

İktisat mı daha iyi işletme mi?​

İktisat mı daha iyi işletme mi?
İşletme ve iktisat bölümlerinin farkı nedir? İktisat, biraz daha teoriktir. Gerçekten işin bilim tarafında yer alır. Yönetebilme bilimi olarak adlandıracağımız işletme ise daha çok saha içinde çalışır, işin pratiği ile ilgilenir.

2 yıllık işletme mezunları ne iş yapar?​

2 yıllık işletme mezunları ne iş yapar?
İşletme yönetimi önlisans programını başarıyla bitirmiş olan mezunlar kişiler, birçok kurum içerisinde pazarlama, insan kaynakları, finans, alım-satım gibi alanlarda kendilerine yer bulabilirler. Mezun bireylerin gerekli yeterlilikleri karşılamaları halinde akademisyenlik de yapabilmektedirler.

Işletmeci nasıl olunur?​

İşletme mezunu olmak için hangi adımları izlemek gerekiyor?
Işletme mezunu olmak isteyen bireyler genellikle üniversitelerin İşletme Fakülteleri'nde lisans eğitimi almayı tercih ederler. Bu süreçte temel eğitim dönemlerinin ardından, seçmeli dersler ve staj gibi uygulamalı çalışmalar da bulunmaktadır. Lisans eğitimleri genellikle 4 yıl sürmektedir ve geniş bir yelpazede işletme konularını kapsamaktadır.
Ayrıca, 2 yıllık önlisans programları da işletme alanında tercih edilebilmektedir. Bu programlar da işletme konularında genel bir bilgi sağlamakla birlikte daha kısa sürede mezun olmayı sağlar.
İşletme alanında yüksek lisans ve doktora programları da mevcuttur. Bu programlara devam ederek akademik kariyer yapabilir ya da uzmanlaşabilirsiniz.
Özetle, işletme mezunu olmak için üniversitelerin işletme bölümlerinde lisans eğitimi alabilir, önlisans programlarına katılabilir ya da yüksek lisans ve doktora gibi ileri düzey eğitimleri tercih edebilirsiniz. Bu süreçte edineceğiniz teorik bilgi ve pratik deneyimler ile işletme alanında kariyer yapabilirsiniz.

Geri