- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 132.565
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
İşletme mezunları iş bulabiliyor mu?
İşletme mezunları bir şirketin hemen her departmanında, çeşitli görevlerinde çalışabilirler: Satış, pazarlama, finans, insan kaynakları, pazarlama, yönetim, muhasebe, reklam, Ar-Ge… Kendilerini geliştirdikleri ya da geliştirmek istedikleri sektöre göre de alanlarını seçebilirler.Işletme bölümü ataması var mı?
İşletme bölümü mezunlarının KPSS ile kamu kurumlarına atanabilmeleri için yüksek puan almaları gerekmektedir. Aldıkları puan ile kamu kurumlarının açmış olduğu sınavlara hak kazanmış olurlar. Bu sınavdan da başarılı oldukları takdirde atamaları gerçekleşir ve iş hayatına başlamış olurlar.İşletmeci maaşı ortalama aylık 11501,5 _TL’dir. En düşük İşletmeci maaşı 4253 _TL, En yüksek ise 18750 _TL’dir. Eğer sizde yukarıdaki maaşlar gibi bir maaş almak istiyorsanız. İŞKUR İşletmeci iş ilanlarına bakabilir, buradan kariyer planlamanızı yapabilirsiniz.
İşletme okuyan biri CEO olabilir mi?
‘CEO olmaya en yakın bölüm işletmedir’ demek mümkün mü? Aslında bunu demek çok doğru. CEO olmaya giden yol işletmeden geçer. İşletme mezunları yönetim için gerekli donanıma sahip olarak mezun olur.
İşletme mezunu iş yeri açabilir mi?
Ayrıca işletme mezunları sermayeleri bulunduğu takdirde yine kendi işletmelerini açabilirler. Bunun için de işletme mezunlarının yetkisi bulunur. Sermayesi olmayan işletme mezunları için de yine devlet tarafından KOSGEB desteği verilmektedir.
Işletme bölümü mezunları devlette ne iş yapar?
Bankacı, pazarlama yöneticisi, insan kaynakları yönetimi TBMM uzman yardımcılığı, Sayıştay denetçiliği, gelir uzman yardımcısı, idari hakimlik alanlarında çalışma imkanları vardır.Işletmeden atanmak için kaç puan almak gerekir?
İŞLETME / İŞLETMECİLİK KPSS TABAN PUANIİşletme Sorumlusu işletmesinin kazancına göre değişir. Ancak bir oran verecek olursak en düşük İşletmeci Maaşı 4000 TL ile 7500 TL arasında değişir. İşletme Müdürü olarak görev yapanlar ise En düşük 3000 TL ile 15000 TL arasında maaş alabilirler.
2 yıllık işletme mezunu ne kadar maaş alır?
İşletme Yönetimi Bölümü mezunları maaş aralığı 4500 TL ile 6000 TL arasında değişmektedir. Bir senelik deneyime sahip bir işletme yönetimi personeli 4500 TL maaş alırken iki yıl deneyimli bir personel 5000 TL, üç yıl deneyimli bir personel 5500 TL, dört yıl deneyimli bir personel ise 6000 TL maaş almaktadır.
Bir şirkette CEO nasıl olunur?
Çalıştığı alanda tecrübe edinmiş kişiler terfi alarak CEO olur. CEO olmak için belli bir bölümden mezun olma şartı yoktur. CEO, genel müdürden üst seviyededir ve şirketin genel olarak bütün idari faaliyetleriyle ilgilenir. CEO kelimesinin açılımı chief executive officer şeklindedir ve kelime anlamı ise baş yöneticidir.
CEO hangi üniversite?
BOĞAZİÇİ, ODTÜ VE İTÜ… Capital’in Türkiye’nin en büyük şirketlerinde yöneticilik yapan 125 ismi dahil ettiği araştırması, CEO’ların yüzde 56 gibi büyük bir kısmının bu 3 okuldan mezun olduğunu gösteriyor. CEO’ların yüzde 21,6’sı Boğaziçi, yine 21,6’sı ODTÜ, yüzde 12,8’i ise İTÜ mezunu.Işletme bölümü mezunları muhasebe bürosu açabilir mi?
Üniversitelerin işletme, iktisat, maliye, kamu yönetimi, uluslararası ilişkiler, ekonometri, çalışma ekonomisi, siyaset bilimi, ekonomi, bankacılık ve sermaye piyasası, bankacılık ve finans lisans bölümlerinden mezun olan kişiler mali müşavir olabilirler.Işletme bölümü mezunu sözleşmeli personel olabilir mi?
Dolayısıyla yukarıda yapılan açıklamalar neticesinde, 5393 sayılı Kanun çerçevesinde; Fakulte veya en az dört yıllık yüksek okulların ekonomi, iktisat, işletme maliye veya bankacılık-finans bölümlerinden mezun olanlar sözleşmeli ekonomist olarak çalıştırılabilecektir.