AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Isletme kayit numarasi ne demek?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

İşletme kayıt numarası ne demek?​

İstenilen bilgi ve belgeleri tamamlamış kayıt kapsamındaki gıda işletmelerine yetkili merci tarafından verilen belgeye “İşletme Kayıt Belgesi”, bu belge üzerinde yer alan, “Gıda İşletmelerinin Kayıt ve Onay İşlemlerine Dair Yönetmelik”in Ek-6’sında belirtilen numara ise “İşletme Kayıt Numarası” olarak tanımlanmaktadır.

Gıda işletmesi ne demek?​

Gıda üretimi, işlemesi, muhafaza edilmesi, depolaması, dağıtımı, satışı ve servisinin herhangi bir aşamasında faaliyette bulunan firmalar mevzuat uyarınca Gıda İşletmesi olarak adlandırılmaktadır.

İşletme kayıt no sorgulama nasıl yapılır?​

İşletme kayıt no sorgulama nasıl yapılır?
– İşletme Adı kısmına “Simge Organik” yazın. – Üst kısımda yer alan doğrulama kodunu girdikten sonra “Sorgula” butonuna tıklayın. Bu işlemlerden sonra sayfa yenilenip, aşağıda; “Kayıt Numarası”, “İşletme Adı/Ticari Ünvanı”, “İşletme Adresi”, “İşletme Faaliyeti” ni görebilirsiniz.

İşletme numarası nereden alınır?​

Tarım ve Orman Bakanlığının diğer sistemleriyle bütünleşmiş olacak şekilde tasarlanan bu sistemle, işletme tescil belgesi başvurusu yapmak isteyen kişiler, TC kimlik numaraları ile e-Devlet üzerinden doğrulanacak. Kimlik doğrulaması yapılmayan kişinin başvuru yapmasına izin verilmeyecektir.

İşletme numarası nasıl alınır?​

👉 https://tekpencere.tarbil.gov.tr/ adresine E- Devlet şifresiyle giriş yapılır. Üst kısımda bulunan “BELGE AL“ tıklanarak, İşletme Tescil Belgesini almak istediğiniz işletme seçilerek ödeme yapılıp, doğrulanabilir işletme tescil belgesi alınır.

Takviye edici gıda onay numarası sorgulama nasıl yapılır?​

Takviye edici gıda onay numarası sorgulama nasıl yapılır?
Takviye edici gıdalar, dünya mevzuatında ilaç olarak değil, “gıda” olarak tanımlanıyor. Bu gıdalar da üstündeki onay kodları ile Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ALO 174 hattı aranarak sorgulatılabiliyor.
Iş yeri işletme belgesi nasıl alınır?​
Kurma izni alınarak kurulmuş işyerleri için işveren, işletmeye başlamadan önce işletme belgesi almak için bir dilekçe ile Bölge Müdürlüğüne müracaat eder. İşletme belgesi talebi üzerine; iş müfettişlerince işyerinde yapılan incelemede, işyerinin kurma iznine esas belgelere göre kurulup kurulmadığı kontrol edilir.
 
İşletme kayıt numarası, gıda işletmelerine verilen belgenin üzerinde yer alan numaradır ve "Gıda İşletmelerinin Kayıt ve Onay İşlemlerine Dair Yönetmelik" kapsamında tanımlanmıştır. Bu numara, işletmenin kayıt altına alınması ve takibinin yapılabilmesi için kullanılan benzersiz bir kimlik numarasıdır.

Gıda işletmesi, gıda üretimi, işlemesi, muhafaza edilmesi, depolaması, dağıtımı, satışı ve servisinde herhangi bir aşamada faaliyette bulunan firmaları tanımlamaktadır. Bu işletmeler, gıda güvenliği ve denetimine ilişkin mevzuatlar kapsamında belirli kurallara ve standartlara uymak zorundadırlar.

İşletme kayıt numarasının sorgulanması için belirli adımlar izlenir. Öncelikle ilgili kurumun resmi web sitesine giderek işletme adını girmeniz ve doğrulama kodunu girdikten sonra sorgula butonuna tıklamanız gerekmektedir. Böylece işletme kayıt numarası, işletme adı/ticari ünvanı, adresi ve faaliyeti gibi bilgilere ulaşabilirsiniz.

İşletme kayıt numarası almak için Tarım ve Orman Bakanlığı'nın belirlediği sistemi kullanmanız gerekmektedir. E-Devlet üzerinden TC kimlik numaranızla giriş yaparak işletme tescil belgesi başvurusu yapabilirsiniz. Kimlik doğrulaması yapılmadan başvuru kabul edilmemektedir.

Takviye edici gıdaların onay numarasını sorgulamak için ürünün üzerinde yer alan onay kodunu kullanarak Tarım ve Orman Bakanlığı'nın ALO 174 hattını aramak gerekmektedir. Takviye edici gıdalar, dünya genelinde ilaç olarak değil gıda olarak tanımlanmaktadır ve bu alandaki ürünlerin belirli standartlara uygun olması gerekmektedir.

İş yeri işletme belgesi almak için işveren, kurmuş olduğu işyeri için dilençe ile Bölge Müdürlüğüne müracaat etmelidir. İş müfettişleri tarafından yapılacak inceleme sonucunda, işyerinin kurma iznine esas belgelere uygun olup olmadığı kontrol edilir ve işletme belgesi verilip verilmeyeceği kararlaştırılır.
 
Geri
Üst