AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Isletme kayit belgesi kac gunde alinir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

İşletme kayıt belgesi kaç günde alınır?​

İşletme Kayıt Belgesi İçin Başvuru Süresi İş yeri Açma ve Çalışma Ruhsatı aldıktan sonra işletme kayıt işlemlerini yaptırmak üzere, en geç otuz gün içerisinde başvuru yapmak ve başvuru tarihinden itibaren en geç üç ay içerisinde kayıt işlemlerini tamamlamak zorundadırlar.

İşletme kayıt onay belgesi nedir?​

İşletme kayıt onay belgesi nedir?
İstenilen bilgi ve belgeleri tamamlamış kayıt kapsamındaki gıda işletmelerine yetkili merci tarafından verilen belgeye “İşletme Kayıt Belgesi”, bu belge üzerinde yer alan, “Gıda İşletmelerinin Kayıt ve Onay İşlemlerine Dair Yönetmelik”in Ek-6’sında belirtilen numara ise “İşletme Kayıt Numarası” olarak tanımlanmaktadır.

İşletme kayıt belgesini kimler almak zorunda?​

17.12.2011 tarih ve 28145 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren, “Gıda İşletmelerinin Kayıt ve Onay İşlemlerine Dair Yönetmelik” uyarınca, gıda üretimi yapan tüm işletmeler ile gıdaları satışa ve toplu tüketime sunan işletmelere ‘İşletme Kayıt Belgesi’ alma zorunluluğu getirilmiştir.

Gıda imalathanesi nasıl olmalı?​

Gıda imalathanesi nasıl olmalı?
GIDA ÜRETEN İŞYERLERİ İÇİN ŞARTLAR
- İşyeri çevresinde bulaşmaya yol açacak çöp ve atık yığınları, su birikintileri, zararlıların yerleşmesine yol açacak ortamlar bulunmamalıdır.
- Yapılan işin özelliğine göre depo, muhafaza yeri, yıkama, muayene ve kontrol yeri, hazırlama yeri bulunmalıdır.

Gıda işletme ruhsatı nasıl alınır?​

Gıda üreten işletmeler öncelikle yetkili kurumlardan “işyeri açma ve çalışma ruhsatı”, daha sonra ise “çalışma izni ve gıda sicili” almak zorundadırlar. Üretim izni için gereken belgeler üç dosya halinde hazırlanır ve ilgili ücretin ödendiğine dair makbuz ile birlikte Tarım İl/İlçe Müdürlüklerine teslim edilir.

Gıda onayı nereden alınır?​

Gıda onayı nereden alınır?
Takviye edici gıdalar için onay başvuruları da Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüklerine yapılıyor. İthal edilecek takviye edici gıdaların onayı ise İstanbul ve Ankara İl Müdürlüklerine yapılıyor.

İşletme belgesi nasıl alınır?​

👉 https://tekpencere.tarbil.gov.tr/ adresine E- Devlet şifresiyle giriş yapılır. Üst kısımda bulunan “BELGE AL“ tıklanarak, İşletme Tescil Belgesini almak istediğiniz işletme seçilerek ödeme yapılıp, doğrulanabilir işletme tescil belgesi alınır.

Gıda Uygunluk Belgesi nasıl alınır?​

Gıda Uygunluk Belgesi nasıl alınır?
Gıda ile temas eden madde ve malzemeleri üreten işletmecilerinin, değişiklik durumlarında ilgili bilgi ve belgeler ile işletme kayıt belgesinin aslını bir dilekçeye ekleyerek en geç üç ay içerisinde İlçe Müdürlüğümüze yazılı başvuruda bulunması gerekmektedir.
 
İşletme kayıt belgesi, gıda işletmelerinin kayıt ve onay işlemlerine dair yönetmelik kapsamında zorunlu olan bir belgedir. İş yeri açma ve çalışma ruhsatını aldıktan sonra işletme kayıt işlemlerini tamamlamak için otuz gün içerisinde başvuru yapmak ve başvuru tarihinden itibaren en geç üç ay içerisinde kayıt işlemlerini tamamlamak gerekmektedir.

Özellikle gıda üretimi yapan işletmeler ile gıdaları satışa ve toplu tüketime sunan işletmeler, işletme kayıt belgesi almaya zorunludur. Bu belge, gıda üreten işletme için önemli bir yasal belgedir ve kayıt kapsamındaki gıda işletmelerine yetkili merci tarafından verilir.

Gıda imalathanesinin belirli standartlara uygun olması gerekmektedir. İşyeri çevresinde bulaşmaya yol açacak çöp ve atık yığınları bulunmamalı, işin özelliğine göre depo, muhafaza yeri, yıkama, muayene ve kontrol yeri gibi bölümler bulunmalıdır.

Gıda üreten işletmeler, öncelikle işyeri açma ve çalışma ruhsatı almalı, daha sonra çalışma izni ve gıda sicili gibi belgeleri tamamlamalıdır. Gıda onayı almak için gerekli başvurular yetkili kurumlara yapılmalıdır.

İşletme belgesi almak için E-Devlet üzerinden başvuru yapılabilir. Tek Pencere uygulaması üzerinden işletme tescil belgesi alınabilir. Gıda ile temas eden madde ve malzemeleri üreten işletmeler için ise Gıda Uygunluk Belgesi almak için ilgili bilgi ve belgelerle İlçe Müdürlüğüne başvuru yapılmalıdır.
 
Geri
Üst