Isletme fakultesi diplomasi ne ise yarar?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

İşletme fakültesi diploması ne işe yarar?​

İşletme mezunları bir şirketin hemen her departmanında, çeşitli görevlerinde çalışabilirler: Satış, pazarlama, finans, insan kaynakları, pazarlama, yönetim, muhasebe, reklam, Ar-Ge… Kendilerini geliştirdikleri ya da geliştirmek istedikleri sektöre göre de alanlarını seçebilirler.
İşletme ne kadar maaş alıyor?
İşletmeci maaşı ortalama aylık 8.500 – TL’dir. En düşük İşletmeci maaşı 2.826 -TL, En yüksek ise 15.000- TL’dir.

2 yıllık işletme mezunu ne iş yapar?​

İşletme yönetimi önlisans programını başarıyla bitirmiş olan mezunlar kişiler, birçok kurum içerisinde pazarlama, insan kaynakları, finans, alım-satım gibi alanlarda kendilerine yer bulabilirler. Mezun bireylerin gerekli yeterlilikleri karşılamaları halinde akademisyenlik de yapabilmektedirler.
İşletme fakültesi mezunları öğretmen olabilir mi?
Yukarıdaki tablodan da görüleceği üzere İşletme, maliye ve iktisat bölümü mezunlarının öğretmen olma hakları bulunmamaktadır.
İşletme Bölümü iş dünyasında hizmet veren kurum ve kuruluşların muhasebe ve yönetim alanında, pazarlama, üretim gibi alanlarında söz sahibi olabilecek ve bu alanlarda yönetimleri ele alabilecek kişileri yetiştirmek amacıyla var olan bölümlerden bir tanesidir. Her sektörde işletmeci ihtiyacı bulunmaktadır.
4 yıllık işletme mezunları hangi işlerde çalışabilir?
Bankacı, pazarlama yöneticisi, insan kaynakları yönetimi TBMM uzman yardımcılığı, Sayıştay denetçiliği, gelir uzman yardımcısı, idari hakimlik alanlarında çalışma imkanları vardır.

Işletme müdürü maaşı ne kadar?​

İşe yeni başlayan bir İşletme müdürü 3.500 TL maaş kazanmaktadır. Bir süre tecrübe kazanmış bir işletme müdürü ortalama 7.500 TL maaş kazanır. Tecrübeli bir işletme müdürü ise en fazla 16.000 TL gelir elde etmektedir.
2 yıllık işletme mezunu hangi bölümlere geçiş yapabilir?
Geçiş hakkı bulunan bölümler ise şöyle;

2 yıllık işletme nasıl bir bölüm?​

İşletme Yönetimi Bölümü, eğitim süresi 2 yıl olan bir önlisans bölümüdür. Bu bölümden mezun olan kişiler pek çok alanda çalışma imkanı bulabilirler. Bu bölümden mezun olan kişiler eğitim süresi boyunca farklı dersler görerek pek çok konuda donanım kazanıyor.
İşletme mezunu iş bulabilir mi?
İşletme bölümünden mezun olan kişiler her sektörde iş imkanına sahip olabilirler. İyi bir iş imkanına sahip olmak isteyen işletme mezunları, eğitim sürelerini başarılı bir şekilde tamamlayıp girişken bir yapıya sahip olmalıdır.
Birkaç örnek olarak mezunlarımızı uluslararası ve ulusal büyük şirketlerde üst düzey yönetici ya da yatırım bankalarında finans uzmanı ya da büyük şirketlerde insan kaynakları uzmanı ya da restoran zinciri çalıştıran bir girişimci ya da özelliği olan tarım ürünleri yetiştiren bir girişimci ya da üst sınıf moda ürünleri …

Geri