AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Isletme bolumunu neden sectiniz?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

İşletme bölümünü neden seçtiniz?​

İşletme Bölümü iş dünyasında hizmet veren kurum ve kuruluşların muhasebe ve yönetim alanında, pazarlama, üretim gibi alanlarında söz sahibi olabilecek ve bu alanlarda yönetimleri ele alabilecek kişileri yetiştirmek amacıyla var olan bölümlerden bir tanesidir. Her sektörde işletmeci ihtiyacı bulunmaktadır.

Işletme yönetimi 2 ne demek?​

Işletme yönetimi 2 ne demek?
İşletme yönetimi bölümünün bir diğer amacı hazır olan şirketler dışında yeni girişimler içerisinde yer alacak öğrencileri yetiştirmektir. Temel olarak işletme yönetimi uzmanları bir şirketi daha kazançlı ve yönetimsel açıdan daha güçlü bir hale getirmeyi amaçlarlar. İşletme yönetimi bölümü 2 yıllık önlisans bölümüdür.

İşletme mezunları ne iş yapar?​

İşletme mezunları bir şirketin hemen her departmanında, çeşitli görevlerinde çalışabilirler: Satış, pazarlama, finans, insan kaynakları, pazarlama, yönetim, muhasebe, reklam, Ar-Ge… Kendilerini geliştirdikleri ya da geliştirmek istedikleri sektöre göre de alanlarını seçebilirler.

Işletmeler ne demek?​

Işletmeler ne demek?
İşletme; kâr amaçlı kurumların kuruluşu, finansmanı, üretim araçlarının sağlanması, üretilen mal ve hizmetlerin pazarlanması, örgütlenmesi, yönetilmesi ve finansal olaylarının izlenmesini inceleyen bir sosyal bilimdir.
İşletme okumak insana ne katar?​
Şirketin geleceğe yönelik projeleler hazırlar ve planlama aşamasında önemli bir rol üstlenirler. Muhasebe biriminde, mali analizler, çalışan ücretlerin hesaplanması, ortak payların hesaplanması, yıllık raporlar gibi konularda çalışmalar yaparlar. İyi bir iş bulunursa geleceği çok parlak karizmatik bir bölümdür.

İşletme okumak insana ne kazandırır?​

İşletme okumak insana ne kazandırır?
İşletme bölümü mezunları, iş ve kriz yönetimi, disiplin, insan yönetimi konusunda uzmanlaşırken problemlere açık ve geniş bakış açısıyla çözüm üretme yetkinliği kazanırlar. Hemen her sektörde işletme mezunlarına ihtiyaç duyulur.

İşletme yönetimi bölümü önü açık mı?​

İşletme yönetim bölümü üniversite tercih döneminde sıklıkla araştırılan ön lisans bölümlerinden bir tanesidir. Özellikle tercih döneminde önü açık olan bölümlerden olan işletme yönetimi bölümü Türkiye’de ki önde gelen üniversitelerde de eğitimi verilen bir bölümdür.

İşletme ne kadar maaş alır?​

İşletme ne kadar maaş alır?
Kariyerinde Maaşlar
| EN DÜŞÜK | ORTALAMA
İşletme Müdürü | 4.250 | 10.670
İşletme Müdür Yardımcısı | 4.490 | 8.010

İşletme bölümünün önü açık mı?​

Özel işletme nedir?​

Özel işletme nedir?
Özel işletmeler, mülkiyet ve sermayesinin tamamı veya büyük bir bölümü özel kişilere ait olan işletmelerdir. Bu işletmeler, belli amaçlar doğrultusunda, bir ya da daha fazla kişinin çeşitli oranlarda sermayelerini bir araya getirerek oluşturdukları kuruluşlardır.
İşletme okuyan biri CEO olabilir mi?​
‘CEO olmaya en yakın bölüm işletmedir’ demek mümkün mü? Aslında bunu demek çok doğru. CEO olmaya giden yol işletmeden geçer. İşletme mezunları yönetim için gerekli donanıma sahip olarak mezun olur.

İşletme yönetimi ne kadar maaş alır?​

İşletme yönetimi ne kadar maaş alır?
İşletme Yönetimi Bölümü mezunları maaş aralığı 4500 TL ile 6000 TL arasında değişmektedir. Bir senelik deneyime sahip bir işletme yönetimi personeli 4500 TL maaş alırken iki yıl deneyimli bir personel 5000 TL, üç yıl deneyimli bir personel 5500 TL, dört yıl deneyimli bir personel ise 6000 TL maaş almaktadır.

Işletme bölümü ataması var mı?​

İşletme bölümü mezunlarının KPSS ile kamu kurumlarına atanabilmeleri için yüksek puan almaları gerekmektedir. Aldıkları puan ile kamu kurumlarının açmış olduğu sınavlara hak kazanmış olurlar. Bu sınavdan da başarılı oldukları takdirde atamaları gerçekleşir ve iş hayatına başlamış olurlar.

İşletme bölümünü seçmenin birçok faydası vardır. İşletme, iş dünyasında geniş bir yelpazede hizmet veren kurumların yönetim, pazarlama, muhasebe gibi alanlarda söz sahibi olabilecek kişileri yetiştirmeyi amaçlar. Her sektörde işletmeci ihtiyacının olması işletme mezunlarının iş olanaklarını genişletir.

İşletme yönetimi 2 yıllık bir ön lisans programıdır. Bu program, hazırda olan şirketlerin yanı sıra yeni girişimlerde de yer alacak öğrencileri yetiştirmeyi hedefler. İşletme yönetimi uzmanları, bir şirketi daha kazançlı ve güçlü hale getirmeyi amaçlarlar.

İşletme mezunları birçok farklı alanda çalışabilirler. Satış, pazarlama, finans, insan kaynakları, muhasebe gibi departmanlarda görev alabilirler. Bu mezunlar, kendilerini geliştirdikleri veya geliştirmek istedikleri sektörlere göre alanlarını belirleyebilirler.

İşletme bölümü, kâr amacı güden kuruluşların kuruluşu, finansmanı, üretim araçlarının temini, pazarlama faaliyetleri, organizasyonu, yönetimi ve finansal süreçlerini inceleyen bir sosyal bilimdir. İşletme okumak, bir kişiye geleceğe yönelik projeler hazırlayabilme, planlama yapabilme yeteneği kazandırır.

İşletme bölümü mezunları, iş ve kriz yönetimi, disiplin, insan yönetimi konularında uzmanlaşırken problemlere geniş bir bakış açısı kazanırlar. İşletme mezunlarına neredeyse her sektörde iş imkanı bulunmaktadır.

İşletme yönetimi bölümü tercih edilebilir bir ön lisans programıdır. Türkiye'de önde gelen üniversitelerde eğitimi verilmektedir ve geniş bir iş sahasına açıktır.

İşletme bölümünden mezun olan kişilerin maaşları ise pozisyonlarına göre değişiklik göstermektedir. İşletme Müdürü ve Müdür Yardımcısı gibi pozisyonlarda genelde iyi maaşlar alınabilir.

İşletme bölümünden mezun olanlar özel sektörde ya da kamu sektöründe farklı kariyer yolları izleyebilirler. Kamu sektörüne atanabilmek için KPSS sınavına girmek ve yüksek puan almak gerekmektedir. Bu sınavı başarıyla geçenler, kamu kurumlarında çalışmaya hak kazanabilirler.

Geri