Isletme bolumu ne ise yarar?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Işletme bölümü ne işe yarar?​

İşletme; iş dünyasında hizmet veren her türlü kurum ya da kuruluşların finans, muhasebe ve yönetim, pazarlama, üretim, insan kaynakları gibi konularda söz sahibi olabilecek yetkin elemanların yetiştirildiği üniversite bölümüdür.
Işletmeden mezun olanlar ne iş yapar?
İşletme mezunları bir şirketin hemen her departmanında, çeşitli görevlerinde çalışabilirler: Satış, pazarlama, finans, insan kaynakları, pazarlama, yönetim, muhasebe, reklam, Ar-Ge… Kendilerini geliştirdikleri ya da geliştirmek istedikleri sektöre göre de alanlarını seçebilirler.
İşletme ne iş yapar ne kadar maaş alır?
İşletmeci maaşı ortalama aylık 11501,5 _TL’dir. En düşük İşletmeci maaşı 4253 _TL, En yüksek ise 18750 _TL’dir. Eğer sizde yukarıdaki maaşlar gibi bir maaş almak istiyorsanız. İŞKUR İşletmeci iş ilanlarına bakabilir, buradan kariyer planlamanızı yapabilirsiniz.

İşletme okuyan biri CEO olabilir mi?​

‘CEO olmaya en yakın bölüm işletmedir’ demek mümkün mü? Aslında bunu demek çok doğru. CEO olmaya giden yol işletmeden geçer. İşletme mezunları yönetim için gerekli donanıma sahip olarak mezun olur.
2 yıllık işletme yönetimi okunur mu?
İşletme yönetimi bölümünde, 2 yıllık önlisans eğitimi verilir. Öğrencilerin mezun olabilmeleri için 120 AKTS yeterliliğini sağlamaları gerekmektedir.
2 yıllık işletme nasıl bir bölüm?
İşletme Yönetimi Bölümü, eğitim süresi 2 yıl olan bir önlisans bölümüdür. Bu bölümden mezun olan kişiler pek çok alanda çalışma imkanı bulabilirler. Bu bölümden mezun olan kişiler eğitim süresi boyunca farklı dersler görerek pek çok konuda donanım kazanıyor.
İŞLETME / İŞLETMECİLİK KPSS TABAN PUANI

Geri