AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Isletim sistemi guvenligi nasil saglanir?

Editör

Yeni Üye

Işletim sistemi güvenliği nasıl sağlanır?​

İşletim sistemi güvenliğine aşağıdakilere bağlılık da dahil olmak üzere birçok şekilde yaklaşılabilir:
- İşletim sistemi yama güncellemelerini düzenli olarak yapma.
- Güncellenmiş antivirüs motorlarını ve yazılımlarını yükleme.
- Güvenlik duvarı üzerinden gelen ve giden tüm ağ trafiğini inceleme.

Kurumsal ağ güvenliği nasıl sağlanır?​

- Güvenlik Duvarı(Firewall): Firewall’lar, yerel ağınızla dış ağ arasındaki güvenlik kontrol yazılımları/cihazlarıdır.
- VPN (Virtual Private Networks)
- Antivirüs.
- IDS (Saldırı Tespit Sistemleri)
- Web filtreleme çözümleri (URL Filtering)
- Güçlü Tanılama (Strong Authentication)
Bilgi güvenliği Prensipleri Nelerdir?​
Bilgi Güvenliği Nedir Gizlilik, Bütünlük ve Erişilebilirlik olarak isimlendirilen üç temel unsurdan meydana gelir. Bu üç temel güvenlik öğesinden herhangi biri zarar görürse güvenlik zaafi yeti oluşur.

Bilgisayarın internetten gelecek saldırılara karşı güvende olmasını nasıl sağlarız?​

Bilgisayarın internetten gelecek saldırılara karşı güvende olmasını nasıl sağlarız?
Güvenlik Duvarı ( Firewall) Bilgisayarınızda bulunan firewall sayesinde internetten gelen ve internete giden veriler bu firewall üzerinden bir anlamda filtrelenerek geçer. Kullandığınız güvenlik duvarı ile internetten gelen ve internete giden verilerin güvenli veya zararlı olup olmadığı kontrol edilir.

Sunucu güvenliği nasıl sağlanır?​

Sunucu güvenliği nasıl sağlanır?
Sunucu Güvenliği Nedir?
- Root Girişinin Tamamen Engellenmesi.
- SSH Portunun Değiştirilmesi.
- SSH Anahtar Çifti Kullanımı
- Firewall Uygulamasının Kurulumu.
- Fail2Ban Kullanmak.
- Gereksiz Servisleri Kapatmaya Başlayın.
- Açık Portları Kontrol Etmeyi Unutmayın.

Ağ güvenliği nasıl sağlanır kısaca?​

Ağ Güvenliği Nasıl Sağlanır?
- Güvenlik Duvarı (Firewall): Firewall genel olarak yerel ağınızla dış ağ arasındaki güvenliği sağlayan kontrol cihazları olarak bilinir.
- VPN (Virtual Private Networks)
- Web Filtreleme çözümleri (URL Filtering)
- Güçlü Tanılama (Strong Authentication)

Kurumsal bir ağda hangi şartlar sağlanırsa ağı güvenli olarak kabul edilir?​

Kablosuz ağ yönetiminde kullanılan tüm bileşenlere yapılan erişimler, ağ üzerinden sadece ilgili cihaz yöneticilerine açık olmalıdır. Ağ trafiğinde araya girilebilen (MITM) ortamlarda açık metin trafik oluşturan protokollerin (Telnet, FTP, HTTP, LDAP…

İşletim sistemi güvenliğinin sağlanması için birkaç önemli adım atılabilir:

1. **İşletim Sistemi Yama Güncellemeleri:** İşletim sisteminin güvenliğini sağlamak için düzenli olarak yayınlanan güvenlik yamalarını yüklemek önemlidir. Bu yamaların uygulanması, sisteminizin zayıf noktalarını kapatır ve güvenlik açıklarını giderir.

2. **Antivirüs Yazılımları:** Güncel ve etkin antivirüs yazılımlarını yüklemek işletim sisteminizin zararlı yazılımlardan korunmasına yardımcı olabilir. Bu yazılımlar, bilgisayarınızdaki potansiyel tehditleri tespit edip engeller.

3. **Güvenlik Duvarı:** İnternet trafiğini kontrol eden bir güvenlik duvarı kullanmak, bilgisayarınıza gelen ve giden verileri izlemenizi sağlar. Zararlı trafiği engelleyerek sisteminizin güvenliğini artırır.

Kurumsal ağ güvenliği sağlanırken de bazı önlemler alınmalıdır:

1. **Güvenlik Duvarı (Firewall):** Ağınızı dış tehditlere karşı koruyan bir güvenlik duvarı kullanmak önemlidir. Bu cihazlar, ağ trafiğini izler ve zararlı içerikleri engeller.

2. **VPN (Sanal Özel Ağlar):** Uzaktan erişimin güvenliğini sağlamak için VPN kullanabilirsiniz. Bu sayede veri iletimi şifrelenir ve güvenli hale gelir.

3. **Antivirüs ve Saldırı Tespit Sistemleri:** Ağınıza antivirüs yazılımları ve saldırı tespit sistemleri kurarak potansiyel tehditlere karşı önlem alabilirsiniz.

Bilgi güvenliğinin temel prensipleri olan Gizlilik, Bütünlük ve Erişilebilirlik unsurlarını korumak için sürekli olarak güvenlik önlemleri alınmalı ve bu prensiplere uygun olarak hareket edilmelidir.

İnternetten gelen saldırılara karşı bilgisayarınızı korumak için güçlü bir güvenlik duvarı kullanabilir ve ağ trafiğini filtreleyebilirsiniz.

Sunucu güvenliğini sağlamak için root girişini engellemek, SSH portunu değiştirmek, güçlü şifreler ve SSH anahtar çiftleri kullanmak gibi adımlar atılabilir. Ayrıca güvenlik duvarı kurulumu, gereksiz servisleri kapatma ve açık portları kontrol etme gibi önlemler de sunucunuzun güvenliğini artırabilir.

Ağ güvenliğinin sağlanması için de güvenlik duvarı, VPN, web filtreleme çözümleri ve güçlü kimlik doğrulama gibi önlemler alınmalıdır. Bu sayede ağınız zararlı yazılımlardan ve saldırılardan korunabilir.

Kurumsal bir ağın güvenli olarak kabul edilebilmesi için kablosuz ağ yönetimine erişimlerin sadece ilgili cihaz yöneticilerine açık olması, MITM saldırılarına karşı önlem alınması ve açık metin trafik oluşturan protokollerin kullanımından kaçınılması gibi şartların sağlanması gerekmektedir. Bu önlemler ağ güvenliğini artırarak verilerin güvenliğini sağlar.

Geri