- Konu Yazar
Işletim sistemi güvenliği nasıl sağlanır?
İşletim sistemi güvenliğine aşağıdakilere bağlılık da dahil olmak üzere birçok şekilde yaklaşılabilir:- İşletim sistemi yama güncellemelerini düzenli olarak yapma.
- Güncellenmiş antivirüs motorlarını ve yazılımlarını yükleme.
- Güvenlik duvarı üzerinden gelen ve giden tüm ağ trafiğini inceleme.
Kurumsal ağ güvenliği nasıl sağlanır?
- Güvenlik Duvarı(Firewall): Firewall’lar, yerel ağınızla dış ağ arasındaki güvenlik kontrol yazılımları/cihazlarıdır.- VPN (Virtual Private Networks)
- Antivirüs.
- IDS (Saldırı Tespit Sistemleri)
- Web filtreleme çözümleri (URL Filtering)
- Güçlü Tanılama (Strong Authentication)
Bilgi Güvenliği Nedir Gizlilik, Bütünlük ve Erişilebilirlik olarak isimlendirilen üç temel unsurdan meydana gelir. Bu üç temel güvenlik öğesinden herhangi biri zarar görürse güvenlik zaafi yeti oluşur.
Bilgisayarın internetten gelecek saldırılara karşı güvende olmasını nasıl sağlarız?
Bilgisayarın internetten gelecek saldırılara karşı güvende olmasını nasıl sağlarız?Güvenlik Duvarı ( Firewall) Bilgisayarınızda bulunan firewall sayesinde internetten gelen ve internete giden veriler bu firewall üzerinden bir anlamda filtrelenerek geçer. Kullandığınız güvenlik duvarı ile internetten gelen ve internete giden verilerin güvenli veya zararlı olup olmadığı kontrol edilir.
Sunucu güvenliği nasıl sağlanır?
Sunucu güvenliği nasıl sağlanır?Sunucu Güvenliği Nedir?
- Root Girişinin Tamamen Engellenmesi.
- SSH Portunun Değiştirilmesi.
- SSH Anahtar Çifti Kullanımı
- Firewall Uygulamasının Kurulumu.
- Fail2Ban Kullanmak.
- Gereksiz Servisleri Kapatmaya Başlayın.
- Açık Portları Kontrol Etmeyi Unutmayın.
Ağ güvenliği nasıl sağlanır kısaca?
Ağ Güvenliği Nasıl Sağlanır?- Güvenlik Duvarı (Firewall): Firewall genel olarak yerel ağınızla dış ağ arasındaki güvenliği sağlayan kontrol cihazları olarak bilinir.
- VPN (Virtual Private Networks)
- Web Filtreleme çözümleri (URL Filtering)
- Güçlü Tanılama (Strong Authentication)