Islem gormus urun ne demek?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
132.401
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Işlem görmüş ürün ne demek?​

Bilindiği üzere Dahilde İşleme İzin Belgesi (DİİB) kapsamında ithal edilen ürünlere “ithal ürün” denilmektedir. İthal ürünlerin işlenmesi sonucu ortaya çıkan ürünlere ise “işlem görmüş ürün” diyoruz.

Işleme faaliyeti nedir?​

İşleme faaliyeti, eşyanın montajı, kurulması ve diğer eşya ile birleştirilmesi dahil olmak üzere işçiliğe tabi tutulması, işlenmesi, yenilenmesi, düzenli hale getirilmesi dahil olmak üzere tamir edilmesi ile işleme sırasında tamamen veya kısmen tüketilse dahi işlem görmüş ürünün bünyesinde bulunmayan ancak, bu ürünün …
Ikincil ürün ne demek?
Başka bir ifadeyle, dahilde işleme rejimi kapsamında işlenmek üzere Türkiye’ye getirilen hammaddenin işlenmesi sonucunda elde edilen ve üretilmesi hedeflenen mamulün dışında ortaya çıkan yan ürünlere ikincil işlem görmüş ürün denmektedir.

Şartlı muafiyet sistemi nedir?​

Bilindiği üzere, şartlı muafiyet sisteminde ihracı taahhüt edilen ürünlerin imalinde veya üretiminde kullanılan ithal girdilerin, ithalat aşamasında vergi ve resimleri kati olarak tahsil edilmemekte, söz konusu vergi ve resimler teminata bağlanmaktadır.

Hariçte işleme faaliyeti ne demektir?​

Hariçte İşleme Rejimi; işlem görmek üzere hammaddelerin önce ihraç edilmesi, işlem gördükten sonra ürün olarak tekrar ülkemize ithal edilmesini içeren ve bu süreçte her türlü vergiden muafiyet sağlayan sistemdir.
Dip kapsamı nedir?
Dahilde İşleme İzin Belgesi kullanarak, Yurt içinden ve yurtdışından Gümrük vergisi, KDV ve KKDF ödemeden alınan hammaddelerle üretimi yapılan ürünlerin; İhracat yapılarak belge sorumluluğunu karşılayan etkili bir destek sistemidir.
Yeni BİLGİ Sisteminde; Rejim kodu 3151 olanlar DİR kapsamında yapılan ihracat, Rejim kodu 5100 ve 5171 olanlar ise DİR kapsamında yapılan ithalat olarak değerlendirilmektedir.
Dahilde İşleme İzin Belgeleri, kapasite raporuna sahip üretici firmalara, dış ticaret sermaye şirketlerine, sektörel dış ticaret şirketleri ve grup firmalarından üretici olmayan firmalara, aynı grup firmalarından imalatçı olan firmaların yan sanayici olarak gösterilmesi kaydı ile verilmektedir.
Hariçte işleme rejimi nedir örnek?

Hariçte işleme rejimi amaçları nelerdir?​

Hariçte işleme faaliyeti olarak nitelendirilen bu faaliyetler sonucunda elde edilen ürünler belirli koşulları sağlayarak tekrar Türkiye’ye geldiğinde ithalat vergilerinden tam ve kısmı muafiyet sağlanır. Bu sistem, gümrük mevzuatında Hariçte İşleme Rejimi (HİR) olarak adlandırılır.

Dip belgesi nedir?​

DIIB kim kapatır?
Dİİ taahhüdünün kapatılması için bir ayın sonunda 20 gün daha ek süre verilebilmektedir. Belirtilen süreler içerisinde kapatma müracaatında bulunulmayan belge/izinler ilgili bölge müdürlüklerince ya da gümrük idarelerince müeyyide uygulanarak resen kapatılır.

Mahrece iade rejim kodu nedir?​

– Detaylı beyan ile serbest dolaşıma girdikten sonra yine detaylı beyan ile mahrece iadesi yapılacak eşya için “1040” rejim kodu kullanılır.

Antrepoya alınan bir eşyanın rejim kodu ne olur?​

Bilindiği üzere, Eşyanın antrepo rejimi altında kalış süresi sınırsızdır (GK:Madde 101), (GY:Madde 346). Yani 7100 rejim kodu ile açılan Antrepo Beyannamesi kapsamı eşya sınırsız bir şekilde antrepoda depolanabilir.
DIIB belgesi ne işe yarar?
 
Geri
Üst