AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Islem formu ne demek?

Editör

Yeni Üye

Işlem formu ne demek?​

Serbest Bölge İşlem Formu, serbest bölgede faaliyette bulunan kişilerin yaptıkları her türlü alım satım işlemi ile ilgili olarak düzenledikleri bir belgedir.

Desbaş kimin?​

Desbaş kimin?
İstanbul Endüstri ve Ticaret Serbest Bölgesi Kurucu ve İşleticisi A.Ş.

SBIF no nedir?​

SBIF no nedir?
Giriş bildirimine eklenecek olan SBİF’ler ve Gümrük Statü Belgeleri için TPS üzerinden ilgili belgeye ilişkin olarak alınan 23 haneli ID numarası yazılır. Bu durumda söz konusu belgenin bilgileri otomatik olarak TPS üzerinden SEBİS’e çekilir.

Serbest bölgeye satış nasıl yapılır?​

Serbest bölge işlem formu düzenlendikten sonra bölge müdürlüğüne başvurulur. Serbest bölge işlem formunu bölge müdürlüğü onaylamasıyla, firma işlem formuyla araç girişini yapar sonra ilgili firmanın deposuna eşyayı teslim eder. Devamında ise, Gümrük İdaresine verilmek üzere ihracat beyannamesi düzenlenir.

Übf ne demek?​

Übf ne demek?
ÜBF Üretim Bildirim Formu anlamına gelmektedir. Üretim ruhsatına sahip olan firmalar yapmış oldukları üretim bilgisini SBBUP’a işlemek zorundadırlar. SBBUP’ta bulunan bu bölüme ÜBF adı verilmektedir.

Desbaş açılımı nedir?​

Desbaş açılımı nedir?
Hizmetlerimiz – DESBAŞ – İstanbul Endüstri ve Ticaret Serbest Bölgesi Kurucu ve İşleticisi A.Ş.

Beyanname numarası nerede yazar?​

gümrük beyannamelerinin sağ üst kısmında bulunan 16 haneli numaradır. ithal edilen malın kdv’sini yatırırken lazım olan numara.

Sbbup nedir?​

Sbbup nedir?
SBBUP (Serbest Bölgeler Bilgisayar Uygulama Programı) Serbest Bölgelerde faaliyet gösteren firmaların stoklarını takip edebilmek için Ticaret Bakanlığı tarafından geliştirilmiş olan web tabanlı bir yazılımdır.

Üretim formu ne demek?​

Üretim formu ne demek?
nam-ı diğer übf. serbest bölgelerde üretim yapan firmaların, ürettikleri malın bilgisini ve bu üretim için kullanılan hammaddelerin bilgilerini işledikleri sbbup uzantısıdır.

Serbest bölgelerde Ödemeler hangi para ile yapılır?​

Madde 9 – Serbest bölgelerdeki faaliyetlerle ilgili her türlü ödemeler dövizle yapılır. Bakanlar Kurulu ödemelerin Türk Lirası olarak yapılmasına da karar verebilir. …”

Serbest Bölge İşlem Formu, serbest bölgede faaliyette bulunan kişilerin yaptıkları her türlü alım satım işlemi ile ilgili olarak düzenledikleri bir belgedir. Bu belge, işlemlerin kaydını tutmak ve resmileştirmek amacıyla kullanılır.

Desbaş, İstanbul Endüstri ve Ticaret Serbest Bölgesi Kurucu ve İşleticisi A.Ş.'nin kısaltmasıdır. Yani Desbaş, İstanbul Endüstri ve Ticaret Serbest Bölgesi'ni kuran ve işleten kuruluştur.

SBIF no, Giriş bildirimine eklenecek olan SBİF'ler ve Gümrük Statü Belgeleri için TPS üzerinden ilgili belgeye ilişkin alınan 23 haneli ID numarasıdır. Bu numara belgeye özgü bir kimlik numarasıdır ve ilgili belgenin bilgilerini otomatik olarak TPS üzerinden SEBİS'e çekmeyi sağlar.

ÜBF, Üretim Bildirim Formu anlamına gelmektedir. Üretim ruhsatına sahip olan firmaların, yaptıkları üretim ile ilgili bilgileri SBBUP'a bildirmek zorunda oldukları belgeye verilen addır.

SBBUP, Serbest Bölgeler Bilgisayar Uygulama Programı'nın kısaltmasıdır. Bu program, serbest bölgelerde faaliyet gösteren firmaların stoklarını takip edebilmeleri için Ticaret Bakanlığı tarafından geliştirilmiş web tabanlı bir yazılımdır.

Serbest bölgelerde ödemeler genellikle dövizle yapılır. Ancak Bakanlar Kurulu, ödemelerin Türk Lirası olarak yapılmasına da karar verebilir. Bu durumlar genellikle belirli koşullara bağlı olarak gerçekleşir.

Eğer başka sorularınız varsa lütfen belirtmeye devam edin, yardımcı olmaktan mutluluk duyarım.

Geri