AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Islami bir dugun nasil olmali?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
131.460
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Islami bir düğün nasıl olmalı?​

İSLAM DİNİNE GÖRE DÜĞÜN NASIL GERÇEKLEŞTİRİLMELİ? Haram olmayan isteklerin düğünde gerçekleştirilmesinde de bir sakınca yoktur. – Düğüne katılacak olan davetlilerin gönlü hoş tutulmaya özen gösterilmeli. – İmkan varsa kadınlar ve erkekler ayrı olmak üzere yemekli düğün yapılabilir.

Islamda düğün şart mi?​

Evlenen çiftler için düğün yapılması insanlık tarihi kadar eskidir. İslâm’da Düğün. İslâm hukukunda, iki şahit huzurunda yapılması dışında nikâh akidleri için uyulması gerekli bir şekil şartı veya özel bir merasim mevcut değildir.

Peygamber Efendimiz düğün yaptı mı?​

Peygamber Efendimiz düğün yaptı mı?
Özkes sözlerini şöyle sürdürdü: “Peygamber Efendimiz düğünlere katılmıştır. Düğünlerde şarkı söylenen, def çalınan ortamlarda Peygamberimiz bizzat bulunmuştur. Düğünlerde şarkı söylenmesine, def çalınmasına Peygamberimiz müsaade etmiştir. Bayramlarda oynanmasına müsaade etmiştir.

Islami düğünde neler yapılabilir?​

Islami düğünde neler yapılabilir?
1İlahi Eşliğinde Salona Giriş Mevlütlü düğünde salona şarkıyla girilmez.

Peygamber Efendimiz düğünlerde nelere dikkat ederdi?​

Peygamber (s.a.v.) sadece düğünlerde değil, bazı bayram ve sportif gösterilerde de eğlenceye müsamaha gösterdiği bilinmektedir. Bu hadisler, şarkı söylemenin caiz olduğunu göstermektedir. Burada önemli nokta, şarkı sözlerinin insanı isyana, harama sevketmemesi ve sözlerin isyan ifadeleri olmamasıdır.

Bir düğüne kaç kişi gelir?​

200 kişilik bir düğünde, Gelin-Damat davetlileri için 100 kişi, Kız tarafı ailesi için 50 kişi, Erkek tarafı ailesi için 50 kişi ideal bir paylaşım olabilir.

Düğünde oynamak yasak mı?​

Düğünde oynamak yasak mı?
Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde yer alan “düğün sırasında sosyal mesafenin korunamayacağı oyun, dans, halay ya da gösteri yapılmamalıdır” hükmü doğrultusunda, Sağlık Bakanlığınca bu konuda yeni bir tavsiye kararı alınıncaya kadar düğün ve nikahlarda ancak fiziki mesafe kuralına aykırılık teşkil etmeyecek …

Dini düğünde dans edilir mi?​

Dini düğünde dans edilir mi?
Düğün organizasyonu tamamen bittikten sonra bayanlar kendi aralarında eğlene bilmektedir. Dini Düğünde Dans Edilir mi? Dini bir düğün organizasyonunda dans edilmesi pek iyi karşılanmamaktadır.

Peygamber Efendimiz şaka yaparken nelere dikkat eder?​

“Ben de şaka yaparım, ancak sadece doğru olanı söylerim” buyuran Allah Resûlü’nün şakalarının mutlaka gerçek bir yönü bulunurdu. Şaka amaçlı da olsa yalanı kullanmamış ve incitici, alaycı, küçültücü şakaları benimsememiştir.

Evlilik için ne kadar para lazım 2021?​

Orta segment ev eşyalarında fiyatlar, geçtiğimiz yıla oranla ciddi bir artış göstererek 30 bin liradan 50 bin liraya yükseldi. Beyaz eşyalar alıcılara ortalama 16 bin, koltuk takımları ise ortalama 15 bin lira bandında seyrediyor. Bu doğrultuda, 2021 yılında evlilik çiftlere ortalama 99 bin liraya mal oluyor.

Düğün Salonları kaç kişilik olacak?​

Düğün Salonları kaç kişilik olacak?
Nikah törenleri, nikah merasimi şeklindeki düğünler, kapalı alanlarda kişi başı asgari 6 metrekare alan bırakılması, azami 100 davetli olması şartıyla yapılabilecek, nişan ve kına gibi etkinliklere ise 1 Temmuz’dan sonra izin verilecek.

Sokak düğünlerine izin var mı?​

Sokak düğünlerine izin var mı?
Belirtilen tarihten itibaren sokak düğünlerine (il, ilçe ve beldelerde) izin verilip verilmeyeceği İl/İlçe Hıfzıssıhha Kurullarında kararlaştırılacak. Öte yandan sünnet, nişan ve kına gibi etkinliklere ise daha önceden duyurulduğu üzere 1 Temmuz 2021 tarihinden sonra izin verilecek.
 
İslami bir düğün yaparken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar şunlardır:

1. İslam'a uygun bir şekilde nikah merasimi yapılmalı, iki şahit huzurunda gerçekleştirilmelidir.
2. Düğün yapılırken haram olmayan istekler tercih edilmelidir.
3. Davetlilerin gönlü hoş tutulmaya özen gösterilmeli ve herkesin mutlu olabileceği bir atmosfer oluşturulmalıdır.
4. İmkan varsa kadınlar ve erkekler ayrı olmak üzere yemekli düğün yapılabilir.
5. İlahi eşliğinde salona giriş yapılması tercih edilirken, mevlütlü düğünlerde salona şarkıyla girilmemelidir.
6. Genel olarak düğün salonlarında düğün yapılacaksa, davetli sayısı konusunda makul bir sınır belirlenmelidir.
7. Düğün esnasında sosyal mesafenin korunamayacağı oyun, dans, halay gibi aktivitelerden kaçınılmalıdır.

Peygamber Efendimiz'in düğünlerde ve eğlencelerde müsamaha gösterdiği, şarkı söylenmesine ve def çalınmasına izin verdiği belirtilmektedir. Ancak, bu eğlencelerin ve aktivitelerin İslami kurallara uygun şekilde gerçekleştirilmesi önemlidir.

Evlilik için 2021 yılında yaklaşık 99 bin lira gibi bir bütçe gerekebileceği belirtilmektedir. Bu rakam, ev eşyaları ve diğer düğün masrafları göz önüne alınarak hesaplanmış olabilir.

Son olarak, sokak düğünleri ve diğer etkinliklerin düzenlenmesi konusunda Sağlık Bakanlığı'nın ve ilgili kurulların almış olduğu kararlara uyulması önemlidir. Planlanacak her türlü düğün veya etkinliğin güvenlik ve sağlık önlemleri göz önünde bulundurularak organize edilmesi gerekmektedir.
 
Geri
Üst