- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 263.162
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Islamda eğitimin önemi nedir?
İSLAM’IN EĞİTİM VE ÖĞRETİME VERDİĞİ ÖNEM. İslâm bir ilim ve irfan dinidir. Öğrenmeye, öğretmeye, incelemeye ve araştırmaya büyük önem verir, öğretmen ve öğrenci, İslâm’da en yüksek makamı işgal eder. İslâm cehalete karşı savaş açmıştır.Islam’da Eğitim Nedir?
İslâm kaynaklarındaki ortak anlayışa göre eğitim ve öğretim bütün hayat boyunca devam etmesi gereken bir süreç olup amacı bireyleri ve toplumları gerçek inanca, doğru bilgiye ve erdemli yaşayışa ulaştırmaktır.Islam dini bilimsel çalışmalara önem verir mi?
Çünkü bilimlerin konusu Allah’ın Kudret sıfatının eseri olan kâinat kitabıdır. Kur’an ise, Allah’ın Kelam sıfatının eseridir. Kur’an kâinat kitabının bir nevi tefsiridir. Çok sayıda ayet ve hadisin, İslâm dininin ilme ve ilim adamına büyük önem verdiğini açıkça göstermektedir” şeklinde konuştu.
Peygamberimizin Eğitime verdiği önem nedir?
Muhammed eğitim için sadece mescidi kullanmamış gerektiğinde her yerde eğitim vermiştir. Kadın öğretmenlerde kadınlara eğitim vermekteydi. Kim bir câriyeyi güzel bir şekilde eğitir, terbiye eder, sonra da azat eder ve evlendirirse onun için iki mükâfat vardır. Bu sözü eğitime verdiği önemi göstermektedir.Islam eğitiminin amaçları nelerdir?
Bu faaliyetin amacının netleşmesi ve kesinleşmesi gerekiyor. İslam Medeniyetinde din eğitiminin temel amacı insan-ı kâmil yetiştirmektir. Özelde de âlim yetiştirmektir.İslam bilimle çelişir mi?
Bilim ise Tanrı’nın varlığını veya yokluğunu, herhangi bir dinin inançlarını elbette deney ve gözlemle sınayamaz. İman konuları bilimin konusu değildir çünkü deney ve gözlem konusu değildir. Bilim, dünyada gözlem ve deneye tabi olmayan iman konularında hiçbir şey söylemez.
Peygamberimiz eğitim hakkında hangi faaliyetlerde bulunmuştur?
Peygamber (asm), ailelerin gençleri ok atmak, yüzmek, hesap, tıp, neseb ve Kur’an okumak gibi hem maddî ve hem manevî alanlarda eğitmelerini tavsiye ve emir buyurmuştur. Onun döneminde çocuk, genç, yaşlı, her yaştan insanlar eğitim almıştır.Peygamberimiz aile içi eğitim ve dayanışmaya nasıl bir önem vermiştir?
Soru: Peygamberimiz, aile içi eğitim ve dayanışmaya nasıl önem vermiştir? Cevap: Peygamberimiz ailesinde iş bölümüne önem vermiştir. Aile içinde adalete önem vermiştir. Ailesinin birlik ve beraberliği için çocuklarının eğitimine önem vermiştir.Dinimizde hoş görülmeyen davranışlara ne denir?
Sözlük anlamı ‘sevilmeyen şey’ olan mekruh, çirkinlik, çirkin davranışlar, uygunsuzluk manasına gelir. Haram gibi yapılması hoş görülmeyen davranışlara, eylemlere mekruh denmektedir.