AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

İslam otomobili

haberci

Yeni Üye
İslam otomobili
İslam otomobili' için İran ve Türkiye bakanları buluşuyor İran Sanayi ve Maden Bakanı Ali Akbar Mehrabian ve Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün'ün bugün masaya oturarak işi nihai aşamaya getirmesi bekleniyor
Sabahleyin Gazetesi'nin haberine kadar uzlaşma halinde üretim Türkiye'de olacak Senelerdir gündemde olan ve bir fazla İslam ülkesinin dahil olacağı belirtilen iki taraflı araba projesi hız kazandı
Daha önce Güçlerimizi birleştirirsek, dünyanın en iyi aracını üretebiliriz Amacımız, insanların İslami gururlarını kabartmaktırdiye talimat yapan İranlı Bakan Mehrabian, projeyi 2019'e değin sonlandıracaklarını açıklamıştı
Halihazırda Samand markası ile üretim yapan fabrikanın ürettiği araçlar Türkiye'de de satılıyor Samand'ın Türkiye distribütörü olan MYS Otomotiv'in Genel Müdürü Yiğit Seskır uzun süredir bu proje üstünde çalıştıklarını ve Türkiye'de imal yapacaklarını söyledi
Seskır, Üç öbür yakacak alternatifi olan araçlar yapılacak Doğalgaz, yakıt ve dizel derhal üretim kapasitesi ve yer konusunda görüşmeler sürüyordedi
Yeni bir model yaratılacağını da gösteren Seskır, karşılıklı imal yapacaklarını söyledi Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün ayrıca Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İran ziyaretinde gündeme gelen 'Serbest Sanayi Bölgesi' projesini de masaya yatıracak
Sınırda kurulması planlanan enerjiyi İran'dan teknoloji ve knowhow'ı Türkiye'den alacak olan proje kapsamında ortak kurul çalışmaları yapılacak
Heyette bunun dışında konuşulacak konular arasında alüminyum ve demir çelik yatırımları bulunuyor
ekolay *

İslam otomobili projesi kapsamında İran ve Türkiye bakanlarının bugün bir araya gelerek işbirliğini nihai aşamaya getirmeleri oldukça önemli bir gelişme. Bu projeyle ilgili alınan kararlar, hem İslam ülkeleri arasındaki işbirliğini artıracak hem de bölgede yeni bir otomobil markasının doğmasına öncülük edecek.

İran Sanayi ve Maden Bakanı Mehrabian'ın ifadeleri, belirgin bir şekilde bu projenin İslami gururları kabartmayı hedeflediğini ortaya koymaktadır. Ayrıca Türkiye'deki Samand markasıyla üretim yapan fabrikanın bu işbirliğinin bir parçası olması, Türkiye'de de ilgi göreceği anlamına gelmektedir.

Türkiye'de imal edilecek otomobillerin farklı yakıt alternatiflerine sahip olacağı bilgisi, hem çevreci hem ekonomik açıdan olumlu bir adım olarak görülebilir. Ayrıca bu projenin üretim kapasitesi ve konumlandırma konusunda da ciddi adımlar atıldığını göstermektedir.

Türkiye'nin İran ziyaretinde gündeme gelen 'Serbest Sanayi Bölgesi' projesinin de bu işbirliğiyle ilişkilendirilmesi, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin genişlemesine de katkı sağlayabilir. Ayrıca ortak kurulacak enerji projeleri, teknoloji transferi ve yatırımlar gibi konular da işbirliğinin geniş bir yelpazesine işaret etmektedir.

Bu proje, hem bölgesel hem de küresel anlamda dikkat çekici bir işbirliği örneği olabilir. İslam otomobili projesinin başarılı bir şekilde hayata geçirilmesi, hem bölgede ekonomik büyümeye hem de İslam ülkeleri arasındaki dayanışmanın güçlenmesine katkıda bulunabilir.

Geri