- Konu Yazar
- #1
İslam Medeniyeti nin Batı medeniyeti ne başlıca katkı alanları neler olmuştur?
İslam Medeniyeti bütün ilmi alanlarda ve özellikle dil, edebiyat, matematik, astronomi, fizik, kimya, mimarlık, tıp ve eczacılık alanlarında o gün için elde edilebilecek bilgileri keşfetmiş ve bütün bu ilimlerde zirveye ulaşmıştır.İslam medeniyeti hangi alanda batıyı daha çok etkilemiştir?
İslam medeniyeti hangi alanda batıyı daha çok etkilemiştir?1 – Ticaret Alanında İslâm dünyasının Batı’yı etkilemesi ve tanınmasını sağlayan başka bir alan da ticarettir. Hatta ticaretin, İslâm medeniyetinin Batı’ya intikalinde çok önemli bir yere sahip olduğunu söyleyebiliriz.
İslam medeniyeti en çok hangi kültürden etkilenmiştir?
İslam medeniyeti en çok hangi kültürden etkilenmiştir?İslam imparatorluklarının hızla genişlemesiyle Müslüman kültürü, Fars, Mısır, Kafkas, Türk, Moğol, Hint, Bangladeş, Pakistan, Malay, Somali, Berberi, Endonezya ve Moro kültürlerini çok etkilemiştir.
İslam medeniyetinin Avrupa’ya etkisi hangi yollarla olmuştur kısaca?
İslam medeniyetinin Avrupa’ ya etkisi ilk olarak İslam düşüncesinin geniş alanlara yayılması yolu ile ile oluşmuştur. İslam’ ın yayılması için kağıt kullanımı ve matbaanın kurulması ile Avrupa’ ya bir çok eserin yayılması yolu ile etkiler oluşmuştur. Bu kütüphanelerdeki eserler ile Avrupa’ ya etkiler oluşmuştur.Doğu ve batı medeniyeti nedir?
Doğu ve batı medeniyeti nedir?Karakoç’a göre Doğu medeniyeti, İslâm medeniyetinden tamamen farklı eski Hint ve Çin medeniyeti için kullanılır. Batı medeniyeti ise, kökünü eski Yunan ve Grek Kültüründen alan Roma’da neşvünema bulan bir medeniyettir. Rönesans’la yeniden yorumlanan bu medeniyetin temeli akla dayanmaktadır.
İslam medeniyeti diğer medeniyetlerden etkilenmiş mi?
İslam medeniyeti diğer medeniyetlerden etkilenmiş mi?İslâm Medeniyeti kimi medeniyet ve kültürleri de doğrudan veya dolaylı olarak çeşitli alanlarda etkilemiştir. İslâm medeniyetinin bilim, teknoloji, edebiyat, dil, sanat, mimari, yaşam tarzı, ekonomi vb. alanlardaki bazı değerleri diğer medeniyet ve kültür mensupları tarafından benimsenmiştir.