- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
İslam medeniyeti nerelerdir?
Bu sebeple İslam medeniyeti demek, Arap – Türk – İran medeniyetleri demektir. İslam medeniyeti içinde bulunan topluluklara ve devlet düzenine yeni kurallar getirerek, her sanat ve yönetim şekli, bu medeniyetin içinde genelleşmiş ve toplu olarak İslam medeniyetini ifade eder olmuştur.İslam medeniyetinin temeli neye dayanır?
Vahiy, akıl ve beş duyu, İslam medeniyetinin sahih bilgi edinme kaynaklarından olup İslam medeniyetinin temel kaynaklarıdır.İslam medeniyeti nasıl olmalıdır?
a- İslam Medeniyeti, vahiy, akıl ve duygunun harmanlanmış bir şekli üzerine bina edilmiş bir medeniyettir. b-İslam Medeniyeti, İnsanı merkeze alan ve tüm insanlığa karşı hoşgörüyü esas alan bir medeniyet temelini kurar. c-İslam Medeniyeti, bir ilim medeniyetidir ve ilim verileri üzerine medeniyeti bine eder.
İslam uygarlıkları nedir?
İslam medeniyeti, İslam dinini kabul eden halkların birlikte oluşturduğu medeniyetin ortak adıdır. Bu medeniyetin gelişiminde özellikle Arapların, İranlıların, Türklerin, Hintlilerin ve Afrikalıların katkısı büyüktür.
İslam medeniyetinin temeli nerede atıldı?
İlhan Erdem, Türk-İslam medeniyetinin temellerinin Selçuklular döneminde atıldığını söyledi. Trakya Üniversitesi (TÜ) Tarih Topluluğu tarafından, “Selçuklu Dönemi Türk Medeniyeti” konulu konferans düzenlendi.İslam medeniyeti ile ilgili ne söylenebilir?
İslam medeniyeti, üzerine kurulduğu inanç, adalet, sevgi, hoşgörü gibi ahlaki, siyasi, sosyal ve ekonomik yönü olan temel değerlerle donatılmış bir ahlak medeniyeti olarak da tanımlanabilir.İslam medeniyeti nasıl bir medeniyet?
İslam medeniyeti, ilim ve kitap medeniyeti olarak bilinir. İlmin üzerine inşa edilen savunmaları vardır. Buna bağlı olarak ise tarih boyunca din ile ilmin arasındaki kaynaşma ayrılamaz bir bütün olarak ele alınmıştır. İslam medeniyeti, özgür ve hür iradeye bağlı olan bir medeniyet olarak bilinmektedir.
İslam kurumları nelerdir?
İslam Medeniyetinde yer alan eğitim kurumlarının arasında farklı kurumlar bulunmaktadır….Ayrıca bazı kurumlar bilimsel açıdan önemli olsa da bir eğitim kurumu gibi hizmet vermiştir.
- Cami ve Mescitler.
- Mektepler.
- Medreseler.
- Beytülhikmeler ve Kütüphaneler.
- Rasathaneler.