AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Islam dunyasinda yapilan hangi calismalar hangi bilim insanlarini etkiledi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Islam dünyasında yapılan hangi çalışmalar hangi bilim insanlarını etkiledi?​

Ebul Vefa Buzcani trigonometriyi geliştirdi, Beni Musa kardeşler matematiğe ve mekaniğe katkılarda bulundular. Razi, çok çeşitli hastalık bilgilerini içeren büyük bir tıp ansiklopedisi hazırlamıştı. Bilim insanı ve filozof İbn Sina ise iki büyük eseri olan Şifa’yı ve Kanun’u hazırladı.
Islam medeniyetinin Avrupa’ya etkileri nelerdir?
İslam medeniyeti Avrupa kıtasına fetihlerin olması, kütüphanelerin taşınması, İslam alimlerinin yaptığı çalışmaların batı dünyasında ilgiyle karşılanması dolayısıyla etkisi olmuştur. İslam bütün dünyayı etkisi altına alan bir barış ve huzur dini olarak gelmiştir.
Islam Medeniyeti nin Batı medeniyeti ne başlıca katkı alanları neler olmuştur?
İslam Medeniyeti bütün ilmi alanlarda ve özellikle dil, edebiyat, matematik, astronomi, fizik, kimya, mimarlık, tıp ve eczacılık alanlarında o gün için elde edilebilecek bilgileri keşfetmiş ve bütün bu ilimlerde zirveye ulaşmıştır.

Islam medeniyetinin batıya geçiş yolları nelerdir?​

geçtiği yolları şu şekilde belirtmek mümkündür:
- 1 – İspanya – Sicilya. İslâm dünyası Sicilya, Bağdat ve Cundişapur olmak üzere birçok merkezden.
- 2 – Haçlı Seferleri.
- 3 – İtalyan Liman Şehirleri ve Avrupa’nın Rusya Üzerinden Doğu ile.
- 4 – Yahudi Âlimler.
- 5 – Türkler.
- 1 – Ticaret Alanında.
Islam dünyasında farklı dinî yorumların ortaya çıkmasının sebepleri nelerdir?
Cevap: Hz. Osman döneminde yaşanan siyasi olaylar sonucunda meydana gelen Ceme Vakası, Sıffın savaşı ve Hz. Ali’nin şehit edilmesi ile İslam dünyasında farklı yorumlar ortaya çıkmaya başlamıştır.
Müslümanların bilim alanında yaptığı öncü ve özgün çalışmalar nelerdir?
İbnu’n-Nefis (ö.1288) tarafından keşfedilen kan dolaşımı, İbn Sîna’nın narkozu buluşu, Zekeriya er-Râzî’nin (ö.925) çiçek ve kızamık hastalıkları üzerinde yaptığı araştırmalar gibi önemli tıbbi çalışmalar ve buluşlar, Müslüman şahsiyetler tarafından ilk defa keşfedilen önemli çalışmalardır.

Hicaz bölgesinin İslam medeniyeti açısından önemi nedir?​

Hicaz Bölgesi, kutsal şehirler olan Mekke ve Medine’yi ihtiva ettiği için İslam aleminde oldukça öneme sahip bir bölgedir. Çünkü İslam dini bu bölgede doğmuş ve bu bölgeden tüm insanlığa yayılmıştır. Ayrıca Hicaz, Hz. Muhammed’in doğup yaşadığı ve son nefesini vermiş olduğu yerdir.
İslam medeniyeti nasıl bir medeniyettir?
İslam Medeniyeti, bu dini kabul etmiş milletlerin, İslam’ın etkisi altında kalarak meydana getirdikleri medeniyetin ortak tanımıdır. Bu da İslamlığın bir milletin dini olmaması, bütün insanlığa göğüs açan bir din olmasındandır. Bu sebeple İslam medeniyeti demek, Arap – Türk – İran medeniyetleri demektir.
Islam medeniyeti en çok hangi kültürden etkilenmiştir?
İslam imparatorluklarının hızla genişlemesiyle Müslüman kültürü, Fars, Mısır, Kafkas, Türk, Moğol, Hint, Bangladeş, Pakistan, Malay, Somali, Berberi, Endonezya ve Moro kültürlerini çok etkilemiştir.

Islam medeniyeti nasıl yayılmıştır?​

İlk başta, Arabistan’da ortaya çıkan bu medeniyet, dört halife döneminde barış yoluyla yapılan fetihlerle birlikte, büyük bir coğrafyaya yayılmaya başladı. Kısa zamanda, genişleyen İslam dünyasının sınırları, birçok yabancı kültür merkezlerini de içerir olmuştur.
Islam medeniyeti ne zaman başlamıştır?
İslam tarihi; İslam dininin 7. yüzyılda ortaya çıkmasıyla İslam Devleti’nin kurulmasından başlayarak modern zamanlara kadar uzanan süreçte, İslam dinini benimseyen bölge ve toplumlar ile bu toplumların İslam çatısı altında ortaya koyduğu şeyleri inceleyen tarih koludur.
 
Geri
Üst