- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Islam dinine göre hayvan ve hayvansal ürünlerin helal olması için gereken şartlar nelerdir?
Bir hayvan etinin helal olabilmesi için helal yem ile beslenmiş olması gerekir. Ancak helal yemin ne olduğu, özelliklerinin neler olduğu iyi belirtilmelidir. Bunun için ilk başta hayvanlar helal otlaklarda beslenmeli, komşuların meralarında, ekili alanlarında izinsiz ve kaçak olarak otlatılmamalıdır.Allah hayvanlar için ne dedi?
“En küçüğünden en büyüğüne kadar her hayvan, Allah’ın eseri olarak değerlidir ve O’nun tarafından insana emanet edilmiştir. Resul-i Ekrem, bir hadisinde bizi şöyle uyarır: Hiçbir kimse yoktur ki bir serçeyi yahut ondan daha büyük bir canlıyı haksız yere öldürsün de Yüce Allah ona bunun hesabını sormasın!”Banvit helal kesim yapıyor mu?
Banvit Piliçleri islami usullere uygun olarak kesilmektedir. Bu konuda Türk Standartları Enstitüsü’nün TS OIC/SMIIC 1 Helal Gıda Standardı’na göre yapılan denetimi neticesinde, islami usullere ve gıda güvenliğine uygunluk konusunda tüm markalarımız için “Helal Belgesi“ alınmıştır.
Helal belgesi kimler tarafından denetimi yapılır?
Bu belge TSE’den Helal Uygunluk Belgesine sahip olup, kuruluş tarafından ayrıca talep edilmesi halinde belirli bir miktar ve partiye esas olmak üzere TSE Uzmanlarınca üretim yerinde yapılan tespitler neticesinde düzenlenir.Allah hayvanlar için ne der?
Allah der ki: “Hayvanlar benim sessiz kullarımdır. Onlar şimdi zulme susuyorlar ama hesap günü konuşacaklardır.” Allah der ki: “Hayvanlar benim sessiz kullarımdır Onlar şimdi zulme susuyorlar ama hesap günü konuşacaklardır.Kuran hayvanlar için ne diyor?
Enam Suresi 36. Ayette Allah, “Yeryüzünde yürüyen bütün hayvanlar ve kanatlarıyla uçan bütün kuşlar da ancak sizin gibi birer ümmettir” buyuruyor.
Bu nedenle ona gerçeği söylemek en doğru çözüm olacaktır. Çocuğunuza “Pamuk öldü, bu artık onu bir daha göremeyeceğimiz anlamına gelir” diye bir açıklama yapabilirsiniz. Özellikle küçük yaşlardaki çocuğunuzun kendini tekrarlamasına hazır olun, size sıklıkla ölen hayvanının nerede olduğunu sorabilir.