AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Islam dinine gore bilgi kaynaklari nelerdir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Islam dinine göre bilgi kaynakları nelerdir?​

Dinimize göre doğru bilginin kaynağı üçtür: 1) Selim akıl 2) doğru haber 3) salim duyular. İnsan, aklıyla iyiyi, kötüyü, doğruyu ve yanlışı, faydalı ve zararlı olanı kavrar.

Doğru haberin kaynakları nelerdir?​

Kur’ân’a göre doğru bilginin kaynağı 3’tür: 1- Akıl, 2- Vahy, 3- Duyular. İslâmiyet zülcenaheyndir.

Islama göre en önemli bilgi kaynağı nedir?​

Islama göre en önemli bilgi kaynağı nedir?
İslam’da bilginin kaynakları olarak ilk maddenin “akıl” olmasının da bir hikmeti vardır.

Başlıca bilgi kaynakları nelerdir?​

Başlıca bilgi kaynakları nelerdir?
Bilgi kaynaklarını türlerine göre şu şekilde gruplayabiliriz: Kitaplar, süreli yayınlar, danışma kaynakları, kütüphane katalogları, veri tabanları ve Worl Wide Web. Söz konusu kaynakların çoğu basılı veya elektronik olabilir. Ayrıca, DVD’ler, CD’ler ve mikrofilmler gibi kaynaklar da vardır.

Doğru bilginin kaynağı nedir?​

Kesin, doğru ve evrensel bilginin kaynağı akıldır. Akıl kökenli bilgiler / doğrular a prioridir ve bu nedenle değişmez ve zorunludur. İnsan zihni doğuştan boş değildir.

Bilginin kaynağı nedir?​

Bilginin Kaynağı sezgidir. Tüm bilginin ilk kaynağının deneyim olduğunu savunan yaklaşımın bir diğer ortak görüşü, insan zihninin doğuştan boş bir levha (tabula rasa) olduğudur. İnsan doğduğunda zihni bilgi yüklü olarak değil de, boş fakat yazılmaya olanaklı bir anlama yetisiyle donatılmıştır. elde edilir.

Din duygusunun kaynağı nedir kısaca?​

Din duygusunun kaynağı nedir kısaca?
Her kulun ezelinde bir inanç ihtiyacı yatar. O yüzden İslâm inancına göre dinin kaynağı vahiy ve peygamberliktir. İnsanlar vahiy ve peygamberliğin yönlendirmesi olmaksızın belki kendi akl-ı selîmleri vâsıtasıyla bir Tanrı tasavvuruna ulaşabilirler.

Dinin kaynağı ne demek?​

Dinin kaynağı ne demek?
Her kulun ezelinde bir inanç ihtiyacı yatar. Ancak insanda yaratılıştan konulmuş olan bu din duygusu vahiy ve peygamberlik müessesesi ile desteklenmiştir. O yüzden İslâm inancına göre dinin kaynağı vahiy ve peygamberliktir.
 
İslam dinine göre doğru bilginin kaynakları üçtür: Selim akıl, doğru haber ve salim duyular. İnsan, aklıyla iyiyi, kötüyü, doğruyu ve yanlışı, faydalı ve zararlı olanı kavrar. Doğru haberin kaynakları ise Kur'an'a göre akıl, vahy ve duyular olarak belirtilmiştir. İslam'a göre en önemli bilgi kaynağı ise akıldır çünkü bilginin kaynakları arasında akıl, ilk sırada gelir ve insanın doğruyu, yanlışı anlamasında önemli bir role sahiptir.

Başlıca bilgi kaynakları arasında ise kitaplar, süreli yayınlar, danışma kaynakları, kütüphane katalogları, veri tabanları ve internet yer almaktadır. Bu kaynaklar basılı veya elektronik olabilirken, DVD'ler, CD'ler ve mikrofilmler gibi materyaller de bilgi edinme sürecine katkıda bulunabilirler.

Doğru bilginin kaynağı kesin, doğru ve evrensel bilginin akıl olduğu belirtilir. Akıl kökenli bilgiler a priori olduğundan, değişmez ve zorunludur. Insan zihni doğuştan boş değildir ve akıl yoluyla doğru bilgiye ulaşabilir.

Bilginin kaynağının sezgi olduğu tezi, tüm bilginin deneyimden geldiğini savunan görüşün yanı sıra, insan zihninin doğuştan boş bir levha olduğunu savunur. İnsan doğduğunda, zihni boş olmakla birlikte anlama yetisine sahiptir ve deneyim ile bilgi edinir.

Din duygusunun kaynağı ise İslam inancına göre vahiy ve peygamberliktir. İnsanlar aklı selimleri vasıtasıyla bir Tanrı tasavvuruna ulaşabilirler ancak dinin kaynağı, vahiy ve peygamberlik müessesesiyle desteklenmiştir. Dinin kaynağı doğrudan Tanrı'dan gelen vahiydir ve peygamberler aracılığıyla insanlara iletilmiştir. Bu nedenle din duygusu, insanın içinde ezelinde var olan inanç ihtiyacı ile birlikte vahiy ve peygamberliğin varlığıyla güçlenir ve rehberlik edilir.
 
Geri
Üst