Islak Kek Tanımı İçin Materyaller
Keki için:
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
4 yemek kaşığı kakao
1,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Sosu için:
1 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı kakao
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığından az tuz
Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Yumurta ve şekeri çırpın .
Üzerine başka gereçleri ek edin ve çırpmaya devam edin.
Yağlanmış tepsiye dökün ve 180 derecede evvelden ısıtılmış fırında pişirelim.
Kekiniz olduktan sonra fırından çıkarıp sıcağının geçmesini bekleyin.
Tencereye sos için materyalleri alalım.
Kaynadıktan üç dört dakika sonra ocaktan alalım ve sıcağı geçtikten sonra kekin üzerine dökün.
Afiyet olsun.
Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Keki için:
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
4 yemek kaşığı kakao
1,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Sosu için:
1 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı kakao
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığından az tuz
Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Yumurta ve şekeri çırpın .
Üzerine başka gereçleri ek edin ve çırpmaya devam edin.
Yağlanmış tepsiye dökün ve 180 derecede evvelden ısıtılmış fırında pişirelim.
Kekiniz olduktan sonra fırından çıkarıp sıcağının geçmesini bekleyin.
Tencereye sos için materyalleri alalım.
Kaynadıktan üç dört dakika sonra ocaktan alalım ve sıcağı geçtikten sonra kekin üzerine dökün.
Afiyet olsun.
Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı