Islak Kek

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler

Islak kek için;
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu(ben kalıpta yaptığım için 2 paket kabartma tozu ekledim)
1.5-2 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
Sosu için;
1.5 su bardağı süt
4 yemek kaşığı kakao
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı toz şeker
Üzeri için;
İstediği nazaran ceviz, fındık,antep fıstığı

Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk evvel kekimizi yapıyoruz .Yumurta ve toz şekeri köpük köpük olana kadar 5 dakika çırpalım.
Daha sonra sütü ve sıvı yağı ekleyip tekrar karıştıralım.
Son olarak bir kabartma tozu ,vanilya, kakao ve unumuzu döküp kek harcını içine eleyelim.
Altını yağladığımız dikdörtgen borcama yada kek kalıbına kek harcımızı döküp evvelden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim .
30 dakika kadar kekimiz pişince fırından çıkaralım.
Bu ortada sosumuzu hazırlayalım bir tencereye bütün materyalleri ekleyip çırpıcı ile kaynayana kadar karıştırın.
Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp 3 dakika kadar kaynatıp ocağın altını kapatalım.
Keke kürdanla delikler açıp sosumuzu üzerine dökelim en az 2 saat dinlendikten sonra servis edebilirsiniz afiyet olsun. Dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.
Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst