Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
Kek için:
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao
Alabildiği kadar un
Sosu için:
1,5 su bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağından iki parmak eksik şeker
2 yemek kaşığı kakao
Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta ve şekeri çırpıyoruz. Sonra sıvı yağ ve sütü ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
Sonra kalan materyalleri ekleyip çırpıyoruz.
Borcamı yağlıyoruz. Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.
Sosu için bütün materyalleri bir tencereye alıyoruz ve karıştırıyoruz. Kaynayınca ocaktan alıyoruz.
Keki dilimliyoruz. Sos ılıyınca kekin üstüne eşit bir halde döküyoruz.
2-3 saat buzdolabında dinlendiriyoruz.
Afiyet olsun.
Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Kek için:
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao
Alabildiği kadar un
Sosu için:
1,5 su bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağından iki parmak eksik şeker
2 yemek kaşığı kakao
Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta ve şekeri çırpıyoruz. Sonra sıvı yağ ve sütü ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
Sonra kalan materyalleri ekleyip çırpıyoruz.
Borcamı yağlıyoruz. Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.
Sosu için bütün materyalleri bir tencereye alıyoruz ve karıştırıyoruz. Kaynayınca ocaktan alıyoruz.
Keki dilimliyoruz. Sos ılıyınca kekin üstüne eşit bir halde döküyoruz.
2-3 saat buzdolabında dinlendiriyoruz.
Afiyet olsun.
Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı