Islak Kek

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler

Islak kek için;
4 adet yumurta
1su bardağı toz şeker
1su bardağı sıvı yağ
1su bardağı yoğurt (Sütte olur)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
Sosu için;
1 su bardağı süt
3 yemek kaşığı kakao
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 fiske tuz
1 su bardağı toz şeker

Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk evvel kekimizi yapıyoruz yumurta ve toz şekeri köpük köpük olana kadar 5 dakika çırpalım.
Daha sonra yoğurt (Sütte olur) ve sıvı yağı ekleyip, tekrar karıştıralım, son olarak bir kabartma tozu vanilya kakao ve unumuzu döküp kek harcını içine eleyelim altını yağladığımız dikdörtgen borcama kek harcımızı dökün.
180 derece fırında pişirelim 30-35 dakika kadar kekimiz pişince fırından çıkaralım (Kürdan keke batırın kürdan temizse kek pişmiş demektir)
Bu ortada sosumuzu hazırlayalım bir tencereye bütün materyalleri ekleyip, çırpıcı ile kaynayana kadar karıştırın kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp, 3 dakika kadar kaynatıp, ocağın altını kapatalım kekimizi dilimleyip, sosumuzu üzerine dökelim.
En az 2 saat dinlendikten sonra servis edebilirsiniz afiyet olsun. Dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.
Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst