Islak Kek

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
2 adet yumurta (Tepsim küçük o yüzden )
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
3 yemek kaşığı toz kakao
1 su bardağı un ( karari)
Keki ıslatmak için
1 su bardağı süt
Sos için:
1 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı toz kakao

Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Herkese merhaba ‍ meşhur tarifimle geldim sizlere. Şimdiden afiyet olsun .
Öncelikle yumurta ve şekeri mikser ile çırpıyoruz.
Ardından 1’er bardak süt ve sıvı yağ ek edilir tekrar çırpıyoruz.
Un, kabartma tozu, vanilya ve toz kakao eklenir tekrar çırpılır.
Kıvamını alan kek hamurumuz uygun bir tepsiye alınır.
Önceden ısıtılmış 180° fırına pişmeye bırakılır.
Küçük bir tencereye sos için süt, şeker,yağ ve toz kakao eklenir ve pişirilir.
Sosumuz kaynamaya başlayınca altı kapatılır ve biraz nefeslendirilir.
Daha sonra pişen kekimiz biraz soğuyunca 1 bardak süt ile ıslatılır.
Kekimizin üzerine hazırladığımız sos ek edilir. Not: isteyen üzerine hindistan cevizi yahut süsleme ekleyebilir. .
Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst