Islak Kek

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı dolusu kakao
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Sosu için;
1.5 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
2 yemek kaşığı kakao

Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpalım.
Sütü, sıvı yağı ekleyip, çırpalım.
Kakao, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çırpalım. Borcamımızı sıvı yağ ile yağlayalım.
Kek harcını borcama dökelim.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında denetimli pişirelim.
Sosu için tüm gereçleri kaynayana kadar pişirin.
İlk sıcaklığı geçince keki dilimleyin.
Sıcak sosu kekin üzerine dökelim. Afiyet olsun*.
Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst