Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
Sosu için;
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı kakao
Yarım su bardağı sıvı yağ
Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta ve şekeri çırpma kabına alıp çırpıyoruz.
Daha sonra sıvı yağ, süt, vanilya un kabartma tozu ve kakaoyu koyup çırpmaya devam ediyoruz
Karışım homojen bir kıvam alınca yağladığımız büyük uzunluk borcama döküyoruz.
170 derecede evvelden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
Sosu için; Süt şeker kakaoyu ve sıvı yağımızı bir kaba koyup, çırpıyoruz.
Kekimiz piştikten sonra birinci sıcaklığı geçince sosumuzu üzerine döküyoruz.
Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
Sosu için;
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı kakao
Yarım su bardağı sıvı yağ
Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta ve şekeri çırpma kabına alıp çırpıyoruz.
Daha sonra sıvı yağ, süt, vanilya un kabartma tozu ve kakaoyu koyup çırpmaya devam ediyoruz
Karışım homojen bir kıvam alınca yağladığımız büyük uzunluk borcama döküyoruz.
170 derecede evvelden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
Sosu için; Süt şeker kakaoyu ve sıvı yağımızı bir kaba koyup, çırpıyoruz.
Kekimiz piştikten sonra birinci sıcaklığı geçince sosumuzu üzerine döküyoruz.
Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı