Islak Kek

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
4 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
Un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kakao
Sos için
2,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı kakao
1 su bardağına yakın şeker
1 su bardağına yakın sıvı yağ
100 gram bitter çikolata

Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Şeker ile yumurtalar beyaz krema kıvamına gelene kadar çırpılır. Sırayla süt sıvı yağ eklenerek çırpılmaya devam edilir.
Kalan gereçleri de ekleyerek hazır hale getirilir, yağlanmış borcama dökülerek 180 derece de pişirilir, kek pişmeye yakın sos hazırlanır,.
Tencereye sos için çikolata hariç tüm gereçler alınır, ılıyana ve şeker eriyine kadar karıştırılır.
Ilık düzeye geldiğinde altı kapatılır ve çikolata eklenir, fırından çıkan kekin birinci sıcaklığı çıkınca ılık sos dökülür, sosu yeterlice çekip dinlenince servise hazır hale getirilir.
Afiyet olsun

Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst