AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Islak Kek

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao (Dolu dolu)
1 su bardağı un
Sosu için;
1,5 su bardağı süt
1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı kakao

Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kek için yumurta şekeri uygun bir kaba alıp çırptım. Üzerine sıvı yağ ve sütü ekledim karıştırdım.
Elenmiş un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek iyice karıştırdım. Tereyağı ile yağlanmış borcama (Ortaboy) hamuru döktüm.
Önceden ısıtılmış 170derece fırında kontrollü şekilde pişirdim. Benim fırınımda 25 dakika sürdü.
Bu sırada derin küçük bir tencereye sosu için gerekli malzemeleri aldım ve sürekli çırparak pişirdim.
Fırından çıkan kekin ilk sıcaklığı çıkınca dilimledim. Sıcak keke sıcak sosu döktüm. 10 dakika kadar dinlendirdim sıcak servis yaptım. Deneyeceklere afiyet olsun
Islak Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst