AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Islak Kek (Seksenli Yılların Tarifi)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Islak Kek (Seksenli Yılların Tarifi) İçin Materyaller

Hamur için:
4 yumurta
2 su bardağı şeker
2 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı (tepeleme) kakao
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket hamur kabartma tozu
Üzeri için ;
Ayıracağımız hamur harcı
1 su bardağı süt

Islak Kek (Seksenli Yılların Tarifi) Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
4 yumurtayı 1 su bardağı şekerle şeker eriyene kadar çırpın.
Üzerine 2 bardak süt ve 1 su bardağı sıvı yağ da ekleyip güzelce çırpın.
3 su bardağı kakaoyu da ekleyerek çırpmaya devam edin.
Bu basamakta bu karışımdan bir su bardağı alın ve kenara ayırın.
Kalan karışıma unu, kabartma tozunu ve vanilyayı eleyerek ekleyin ve karıştırın.
Geniş bir borcama yağ dökün ve havlu kağıtla hem yağlayın hem de fazla yağı alın.
Kakaolu karışımı borcama dökün, hafif vurarak hava kabarcıklarını çıkarın.
Kürdanla da yahut çatalla da karıştırabilir siniz.
Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dk pişirin. Bıçakla pişip pişmediğini denetim edin.
Fırından çıkardığınız kekin birinci sıcaklığı çıkmadan 1 bardak sütü her tarafına dökün ve çekmesini bekleyin.
Sonra dilimleyin ve ayırdığınız bir bardak sosu kaşıkla her tarafına yayın.
Üzerini strecleyip, dinlenmeye bırakın.
Ben servis sırasında üzerine hindistancevizi döktüm.Şimdiden afiyet olsun.
 
Geri
Üst