AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Islak Kek (Dikdörtgen Borcam)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Islak Kek (Dikdörtgen Borcam) Tanımı İçin Materyaller

Kek için ;
4 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao (tepeleme)
2 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
Sosu için:
2 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı kakao
Yarım su bardağı sıvı yağ

Islak Kek (Dikdörtgen Borcam) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Yumurta ve toz şekeri 10 dakika mikserle çırpın. Beyaz olana kadar. Sütü ve sıvı yağı ekleyip tekrar çırpın.
Unu, kakaoyu, kabartma tozunu, vanilyayı farklı bir kapta harmanlayıp karışıma ekleyip spatula yardımıyla karıştırın.
Borcama döküp evvelce ısıtılmış 180 derecede 40 dakika pişirin.
Kekiniz pişerken sosunu hazırlayın.
Süt, sıvı yağ ,şeker ve kakaoyu tencereye alıp karıştırarak pişirin. 1-2 dakika kaynayınca ocaktan alın.
Kek fırından çıkınca birinci sıcaklığı gidince dikkatlice dilimleyin. (10dk. ) ben kekin üzerine biraz süt döktüm daha ıslak olsun diye.
Sosu ocaktan alınca 1 dk karıştırın. Kek sıcakken ,sıcak sosunu her tarafına eşit olarak dökün. Muhakkak hamurlaşmıyor.
2 saat dinlendirin. Buzdolabına koymayıp soğuk bir odanız varsa oraya koymanız daha uygun olacaktır. Üzerini kapamayın.
Dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz ben hindistan cevizi koydum.
Bilhassa belirtmek istediğim kabartma tozunu 2 adet ekledim çok hoş kabardı çok uygun oldu. Umarım siz de beğenirsiniz.

Islak Kek (Dikdörtgen Borcam) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst