AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Islak Burger hangi ulkenin?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
135.450
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Islak Burger hangi ülkenin?​

Islak hamburger
Ülke(ler) | Türkiye
Türü | hamburger
Ana malzemeler | köfte harcı, dana kıyma , su, hamburger ekmeği, domates (rendelenmiş), sarımsaklı çeşni, salça, küp şekerdir.

Islak hamburgerin hamuru nasıl yapılır?​

Islak Hamburger Tarifi Nasıl Yapılır?
- Ekmeği için malzemeleri yoğurma kabına alıyoruz, orta yumuşaklıkta bir hamur elde ediyoruz, mayalanmaya bırakıyoruz.
- Mayalanan hamuru bezelere ayırıp burger ekmeği şeklinde şekillendirip tepsiye yerleştiriyoruz.
- Üzerine süt sürüp 200 derece fırında hafif kızarana kadar pişiyoruz.

Neden ıslak hamburger denir?​

Neden ıslak hamburger denir?
Hamburgerin yeri ayrı, ıslağın yeri ayrı! Zira köftesinin tarifinde daha bol soğan ve sarımsak bulunuyor. Ekmekleri sarımsaklı domates sosunda ıslatılıyor.

Islak hamburger içinde ne var?​

Islak hamburger içinde ne var?
Islak Hamburger Tarifi İçin Malzemeler
- 500g kıyma.
- 1 adet yumurta.
- 1 adet soğan.
- 1 tatlı kaşığı tuz.
- 1 tatlı kaşığı kimyon.
- 1 tatlı kaşığı karabiber.
- 1 diş sarımsak.
- Yarım su bardağı galeta unu.

Islak hamburger nasıl yapılır nefis yemek tarifleri?​

Islak Hamburger (Taksim Lezzeti) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle soğanı rendeleyin ve kıyma ile karıştırın.
- Üzerine yarım rendelenmiş sarımsak yumurta, maydanoz, galeta unu ve baharatları ekleyip iyice yoğurun.
- Bu hamburgerin özelliği sarımsaklı olması.
- Galeta ununu kıvama göre ayarlayın çok kuru bir köfte olmayacak.

Islak hamburger icinde ne var?​

Islak Hamburger Tarifi İçin Malzemeler
- 400gramorta yağlı dana kıyma.
- 1adetorta boy kuru soğan(robotta çekilmiş)
- 1adetyumurta.
- 2yemek kaşığıgaleta unu.
- 1çay kaşığıtuz.
- 1/2çay kaşığıtaze çekilmiş tane karabiber.
- 6adethamburger ekmeği.

Islak hamburger nasıl olur?​

Islak hamburger nasıl olur?
Hamburger ekmeklerini ortadan ikiye kesip pişen domatesli sosun içine batırıp çıkarın. İçlerine köfteleri yerleştirin. Köfteleri pişirdiğiniz tavaya iyice ıslatarak yağlı kağıt koyun. Hamburgerleri ıslak fırın kağıdının üzerine koyup tavanın kapağı kapalı olarak ekmekler iyice yumuşayana kadar birkaç dakika pişirin.
 
Islak hamburger Türkiye'ye ait bir lezzet olan bir hamburger türüdür. Islak hamburgerin ana malzemeleri arasında köfte harcı, dana kıyma, su, hamburger ekmeği, domates (rendelenmiş), sarımsaklı çeşni, salça ve küp şekeri bulunmaktadır. Özellikle köftesinde bol miktarda soğan ve sarımsak bulunması ve ekmeklerin sarımsaklı domates sosunda ıslatılmasıyla farklı bir lezzet sunmaktadır.

Islak hamburger hamuru ise öncelikle ekmeği için malzemelerin yoğurma kabına alınıp orta yumuşaklıkta bir hamur elde edilerek mayalanmaya bırakılmasıyla hazırlanır. Mayalanan hamur bezelere ayrılıp burger ekmeği şeklinde şekillendirilip tepsiye yerleştirilir. Üzerine süt sürülerek 200 derece fırında hafif kızarana kadar pişirilir.

Islak hamburger, genellikle sarımsaklı olmasıyla öne çıkar. İçinde bulunan malzemeler kıyma, yumurta, soğan, tuz, kimyon, karabiber, sarımsak ve galeta unundan oluşur.

Islak hamburger yapılışı ise kıyma ile rendelenmiş soğanın karıştırılarak üzerine sarımsak, yumurta, maydanoz, galeta unu ve baharatların eklenip iyice yoğrulmasıyla başlar. Galeta ununun kıvama göre ayarlanması önemlidir. Daha sonra hamburgerlerin pişirilmesi ve yerine göre fırında ekmeklerin ıslatılarak hazırlanmasıyla lezzetli bir sonuç elde edilir. Bu güzel lezzeti denemek isteyenler için tarifler paylaşılmıştır. Afiyet olsun!
 
Geri
Üst