Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

ISKUR tesviklerinden nasil yararlanilir?

Editör

Yeni Üye

İŞKUR teşviklerinden nasıl yararlanılır?​

Sigortalı yönünden aranılan şartlar: – İşe alındıkları aydan önceki üç ayda 10 günden fazla 5510/4-a,b,c kapsamında sigortalılıklarının bulunmaması, – İŞKUR’a kayıtlı işsiz olması, – 1/1/2018 ila 31/12/2022 tarihleri arasında özel sektör işverenlerince istihdam edilmeleri, gerekmektedir.

İşsizlik maaşı alanlar yardim parasi alabilir mi?​

İşsizlik maaşı alanlar yardim parasi alabilir mi?
İşsizlik ödeneği 657 sayılı Kanun’da yer alan “herhangi bir sosyal güvenlik kuruluşundan aylık” ifadesi kapsamında alınan bir aylık değildir. Bu nedenle eşi işsizlik ödeneği alanların aile yardımı ödeneği almalarına herhangi bir engel yoktur.

Işe girince İŞKUR’a bildirmek gerekir mi?​

Işe girince İŞKUR’a bildirmek gerekir mi?
İşsizlik ödeneği alırken gelir getirici bir işte çalışmaya başlayanların (bir gün dahi olsa) işe girdiği tarihi takip eden günden başlayarak 15 gün içinde en yakın İŞKUR birimine bilgi vermeleri gerekmektedir.

İşsizlik maaşı alırken işe girip çıkınca devam eder mi?​

İşsizlik sigortasından maaş alan bir kişi maaş alma süresi tamamlanmadan yeni bir işe girerse hak kaybına uğramaz. Bu kişi yeni işinden istifa etse bile daha önce hak ettiği işsizlik maaşını almaya devam edebilir.

İŞKUR teşvik kaç ay?​

İŞKUR teşvik kaç ay?
– 29 yaş ve üzeri erkekleri istihdam eden işverenlere 6 ila 30 ay, – Çalışmakta iken; 01.03.2011 tarihten sonra mesleki yeterlik belgesi alanlar, mesleki ve teknik eğitimi tamamlayanlar veya işgücü yetiştirme kurslarını bitirenleri istihdam eden işverenlere 12 ay, süreyle destek sağlanmaktadır.

İŞKUR işbaşı eğitim süreleri kıdemden sayılır mı?​

İŞKUR işbaşı eğitim süreleri kıdemden sayılır mı?
Bununla birlikte işbaşı eğitim programı katılımcıları, bir iş sözleşmesine bağlı bir çalışan olarak kabul edilmedikleri için iş kanunlarından doğan doğal hakları olan kıdem tazminatı, yıllık ücretli izin, fazla mesai ücreti gibi sosyal haklardan da mahrum bırakılmaktadırlar.

2022 yılı işsizlik maaşı ne kadar?​

2022 yılında ise en düşük işsizlik maaş 2137 lira, orta kademe işsizlik maaşı 2541 lira en yüksek işsizlik maaşı da 4272 lira oldu.

İşsizlik maaşı alan bir kişi tekrar alabilir mi?​

İşsizlik maaşı alan bir kişi tekrar alabilir mi?
İŞSİZLİK MAAŞI KAÇ KERE ALINIR? İşsizlik maaşının 2 defa, 3 defa ya da pek çok kez alınmasında herhangi bir engel yoktur.

Işsizler sosyal yardım alabilir mi?​

Işsizler sosyal yardım alabilir mi?
Uzun süreli işsizlik son bulacak. Son 6 aydır işsiz olanları istihdam eden şirketlere destek verilecek. 1.025-7.693 TL arasında değişen sosyal güvenlik primi işveren payı devlet tarafından ödenecek.

Işkurdan işe girince işsizlik maaşı alabilir mi?​

Işe girince işsizlik maaşı kesilir mı?​

Işe girince işsizlik maaşı kesilir mı?
İşsizlik maaşı almaktayken, maaşın süresi dolmadan sigortalı işe giren kişinin işsizlik maaşı kesilir. Bu kişinin işsizlik maaşı almak için gerekli olan şartları yerine getiremeden yeniden işsiz kalınması halinde, daha önceden hak edilen işsizlik maaşı süresi dolduruluncaya kadar işsizlik maaşı ödenir.

İşsizlik maaşı yeni işe girince nasıl kesilir?​

İşsizlik maaşı yeni işe girince nasıl kesilir?
İşe girilen aya ilişkin ödenek hesaptan çekilmeden önce İŞKUR birimi ile irtibat kurulması uygun olacaktır. İşsizlik sigortasına ilişkin bildirimler İŞKUR bilgi edinme sayfası veya ALO 170 iletişim merkezi yoluyla da yapılabilir.

İŞKUR teşviklerinden yararlanabilmek için belirli şartları yerine getirmek gerekmektedir. Sigortalılar için aranılan şartlar şunlardır:
- İşe alındıkları aydan önceki üç ay içerisinde 5510/4-a,b,c kapsamında sigortalı olmamaları,
- İŞKUR'a kayıtlı işsiz olmaları,
- Özel sektör işverenlerince 1 Ocak 2018 - 31 Aralık 2022 tarihleri arasında istihdam edilmeleri.

İşsizlik maaşı alan kişilerin aile yardımı ödeneği almalarına herhangi bir engel bulunmamaktadır. Ancak işsizlik ödeneği alan bir kişinin gelir getirici bir işte çalışmaya başlaması durumunda, bu durumu en yakın İŞKUR birimine bildirmesi gerekmektedir.

İşsizlik sigortasından maaş alan bir kişi, maaş alma süresi tamamlanmadan yeni bir işe girdiğinde hak kaybına uğramaz ve daha önce hak ettiği işsizlik maaşını almaya devam edebilir.

İŞKUR teşviklerine ilişkin destek süreleri değişkenlik gösterebilir. Örneğin, 29 yaş ve üzeri erkekleri istihdam eden işverenlere 6 ila 30 ay destek sağlanabilir.

İŞKUR işbaşı eğitim programı süreleri genellikle kıdem hesabına dahil edilmez. Bu durum program katılımcılarının iş sözleşmesine bağlı çalışanlar olarak kabul edilmediklerinden kaynaklanmaktadır.

2022 yılında işsizlik maaşları şu şekilde belirlenmiştir:
- En düşük işsizlik maaşı: 2137 TL
- Orta kademe işsizlik maaşı: 2541 TL
- En yüksek işsizlik maaşı: 4272 TL

İşsizlik maaşı alan bir kişinin tekrar maaş alabilmesinde herhangi bir engel bulunmamaktadır.

İşsizlerin sosyal yardım alabilmesi için uzun süreli işsizliklerinin son bulması ve istihdam eden şirketlere devlet desteği verilmesi gibi önlemler alınabilir. Bu destekler 1025 TL ile 7693 TL arasında sosyal güvenlik primi işveren payının devlet tarafından ödenmesini içerebilir.

Son olarak, işsizlik maaşı alırken sigortalı bir işe giren kişinin maaşı kesilir. Ancak gereği halinde daha önce hak edilen işsizlik maaşı süresi dolana kadar ödeme yapılabilir. İşe girilen ayı takip eden süreçte İŞKUR ile iletişime geçmek önemlidir.

Geri