AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Iskur is kulubu para veriyor mu?

Editör

Yeni Üye

Işkur iş kulübü para veriyor mu?​

Hayır, İşkur İş Kulübü kamu kurumu faaliyetidir ve tamamen ücretsizdir.

İŞKUR ile işe başlayanların sigortası ne zaman başlar?​

İlave İstihdam Teşviki için Sigortalı Yönünden Aranılan Şartlar; İŞKUR’a kayıtlı işsiz olması, İşe alındıkları aydan önceki üç ayda 10 günden fazla 5510/4-a,b,c kapsamında sigortalılıklarının bulunmaması, 01.01.2018 ile 31.12.2020 tarihleri arasında özel sektör işverenleri tarafından istihdam edilmeleri gerekmektedir.

İş başı eğitim programı kaç kez yararlanılır?​

İş başı eğitim programı kaç kez yararlanılır?
Bir işsiz İşbaşı Eğitim(Staj) programlarından bir kez yararlanabilir. İşbaşı Eğitim Programı; günde en az 5 en fazla 8 saat olmak üzere ve haftada 6 günü ve 45 saati geçmeyecek şekilde düzenlenmektedir.

Işkur iş kulübü ne işe yarar?​

Işkur iş kulübü ne işe yarar?
İş Kulüpleri, kadınlar, gençler, engelliler, uzun süreli işsizler, eski hükümlüler, tedavi görmüş eski madde bağımlıları gibi özel politika gerektiren gruplara yönelik motivasyon artırmayı ve yöntem desteği vermeyi hedefleyen yoğunlaştırılmış bir iş ve meslek danışmanlığı programıdır.

Işkur meslek danışmanı ne işe yarar?​

İş ve Meslek Danışmanları İŞKUR’a başvuran ve herhangi bir mesleği olmayan ya da mesleği olup da mesleğinde iş bulamayan, mesleki gelişime ihtiyaç duyan bireylerin farkındalıklarının sağlanmasına yönelik bireysel iş danışmanlığı görüşmesi ile grup görüşmeleri yapmaktadırlar.

Işkurdan istifa edersek ne olur?​

Sözleşmesinin feshedileceği gibi cezai yaptırımla da karşılaşacaktır. Sözleşmesi feshedilen kursiyerler; 12 ay süre boyunca yeni bir İşbaşı Eğitim Programına katılım gerçekleştiremeyecektir. Fesih tarihine kadar aldıkları kurs ücretini, yasal faizi ile birlikte İŞKUR’a geri ödeyeceklerdir.

Işkur’dan işe girenlerin maaşını kim öder?​

Işkur’dan işe girenlerin maaşını kim öder?
İşbaşı Eğitim Programı, işe alınması planlanan personel iş başında değerlendirilirken personele yapılacak maaş ve SGK ödemelerinin İŞKUR tarafından karşılandığı bir teşvik türüdür.

İŞKUR ile işe başlayanlar ne zaman maaş alır?​

İŞKUR ile işe başlayanlar ne zaman maaş alır?
İŞKUR maaşları, her ayın 5’ine kadar PTT’de adınıza yatırılır. Maaşınızın herhangi bir PTT şubesinden T.C. nüfus cüzdanınızla çekebilirsiniz.
İş basi eğitim programi bitince ne olur?​
Bunlardan birisi de İşbaşı Eğitim Programı Sonrası İstihdam Teşvikidir. İşveren olarak, İşbaşı Eğitim Programını tamamlamış bir kişi istihdam etmeniz halinde, sigorta primi işveren payınız belirli bir süre İşsizlik Sigortası Fonu’ndan karşılanmaktadır.
İŞKUR danışmanına nasıl ulaşılır?​
Çalışma Hayatı İletişim Merkezi “ALO 170” i 7 gün 24 saat arayabilirsiniz. İletişim merkezimiz, T.C Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Sosyal Güvenlik Kurumu ve Türkiye İş Kurumu tarafından sunulan tüm hizmetlerle ilgili olarak bilgilendirme yapmakta ve çözüm üretmektedir.

Etkinlik 1: İş Kulübü ve İşbaşı Eğitim Programı Hakkında Bilgi
- İşkul iş kulübü; kadınlar, gençler, engelliler, uzun süreli işsizler, eski hükümlüler, tedavi görmüş eski madde bağımlıları gibi özel politika gerektiren gruplara yönelik motivasyon artırmayı ve yöntem desteği vermeyi amaçlar.
- İşbaşı Eğitim Programı, günde en az 5 en fazla 8 saat olmak üzere ve haftada 6 günü ve 45 saati geçmeyecek şekilde düzenlenir.
- İşbaşı Eğitim Programı bitiminde İstihdam Teşviki ile sigorta primi işveren payı belirli bir süre İşsizlik Sigortası Fonu'ndan karşılanabilir.

Etkinlik 2: İşkur ile İşe Başlama ve Maaş Alma Süreçleri
- İŞKUR ile işe başlayanların sigortaları, ilave istihdam teşviki şartlarına uygun olarak başlayabilir.
- İŞKUR'dan işe başlayanların maaşları her ayın 5'ine kadar PTT'de yatırılır ve TC kimlik kartı ile PTT şubesinden çekilebilir.

Etkinlik 3: Sonuç ve Bilgilendirme
- İşbaşı Eğitim Programı tamamlandıktan sonra işveren, programı tamamlayan kişiyi istihdam ettiğinde sigorta primi işveren payı belirli bir süre İşsizlik Sigortası Fonu'ndan karşılanabilir.
- İŞKUR danışmanlarına ulaşmak için "ALO 170" numarasını 7 gün 24 saat arayabilir ve destek alabilirsiniz. Bu iletişim merkezi, T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu ve Türkiye İş Kurumu hizmetleri hakkında bilgilendirme yapar ve çözüm sunar.

Geri