AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Iskur is danismani ne ise yarar?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Işkur iş danışmanı ne işe yarar?​

İş ve Meslek Danışmanları İŞKUR’a başvuran ve herhangi bir mesleği olmayan ya da mesleği olup da mesleğinde iş bulamayan, mesleki gelişime ihtiyaç duyan bireylerin farkındalıklarının sağlanmasına yönelik bireysel iş danışmanlığı görüşmesi ile grup görüşmeleri yapmaktadırlar.

İŞKUR danışman ne zaman atanır?​

İŞKUR birimlerinden veya İŞKUR İnternet Şubesi üzerinden İŞKUR’a kayıt işlemi gerçekleştirildikten en geç 24 saat sonra bireylerin ikamet adresine en yakın İŞKUR İl Müdürlüğü veya Hizmet Merkezinden İş ve Meslek Danışmanı atanması sağlanmaktadır.

Işe alım danışmanlığı nedir?​

Işe alım danışmanlığı nedir?
İnsan Kaynakları Danışmanı, personel işe alım süreç veya yöntemlerini düzenleme, performans ve yetenek yönetimini sağlama ile eğitim planlama konularında hizmet verdiği kuruma danışmanlık hizmeti sunar.

İŞKUR iş ve meslek danışmanlığı nedir?​

İş ve meslek danışmanlığı; işgücü piyasasının temel aktörleri olan iş arayanlar, işverenler ve öğrencilere istihdam ekseninde odaklanmış bütünsel danışmanlık hizmeti sunulması faaliyetleridir.

İşe alım danışmanı nasıl olunur?​

İşe alım uzmanı olmak için iki yıllık eğitim veren meslek yüksekokullarının İnsan Kaynakları Yönetimi ön lisans programlarından ya da dört yıllık eğitim veren üniversitelerin Kamu Yönetimi, İktisat, Halkla İlişkiler ve ilgili bölümlerden mezun olmak gerekmektedir.

Işkura herkes başvurabilir mi?​

Işkura herkes başvurabilir mi?
TYP’ye katılmak isteyen adayların 18 yaşını bitirmiş olması, İŞKUR’a kayıtlı işsiz olması, emekli, malul, dul ve yetim ağlığı almıyor olması, açıköğretim ve açık lise hariç öğrenci olmaması, TYP programının başladığı gün itibariyle herhangi bir nakdi sosyal yardım almıyor olması gerekiyor.
Halkbank İŞKUR maaşları ne zaman yatıyor?​
Bu ödemeler ay sonu evraklarının İşkur’ a zamanında iletilmesi ile ilgili olarak ayın 10′ u ve 20′ si arasında Halkbank’ta kursiyerler adına açılmış olan hesaplara yatırılmaktadır.

İş ve Meslek Danışmanları İŞKUR'a başvuran ve iş arayan bireylerin mesleki gelişimlerine destek olurlar. Mesleği olmayan ya da mesleğinde iş bulamayan kişilere bireysel iş danışmanlığı görüşmeleri ve grup görüşmeleri yaparlar. İş ve Meslek Danışmanları, bireylerin istihdam potansiyellerini artırmak adına rehberlik yapar ve meslek seçimi konusunda destek verir.

İŞKUR'a kayıt yaptıran bireyler, en geç 24 saat içinde ikamet ettikleri adrese en yakın İŞKUR İl Müdürlüğü veya Hizmet Merkezi'nden bir İş ve Meslek Danışmanı atanır. Atanmış olan danışman, bireylerin istihdam sürecinde destek olmak ve rehberlik yapmak amacıyla görev yapar.

İşe alım danışmanlığı ise insan kaynakları alanında faaliyet gösteren bir uzmanlık dalıdır. İşe alım danışmanları, işverenlere personel işe alım süreçlerinde rehberlik eder, performans ve yetenek yönetimi konularında destek sağlar ve eğitim planlama konularında danışmanlık hizmeti sunarlar.

İŞKUR iş ve meslek danışmanlığı, iş arayanlar, işverenler ve öğrencilere istihdam odaklı bütünsel danışmanlık hizmeti sunan bir faaliyettir. Bu hizmet, işgücü piyasasının temel aktörlerine yönelik olarak istihdam ve kariyer gelişimlerine destek olur.

İşe alım danışmanı olmak isteyen bireylerin, İnsan Kaynakları Yönetimi ön lisans programları veya ilgili lisans programlarından mezun olmaları gerekmektedir. Bu alanda eğitim almış ve gerekli yetkinliklere sahip olan bireyler, işe alım danışmanı olarak çalışabilirler.

İŞKUR'a başvuruda bulunmak isteyen bireylerin belirli şartları karşılamaları gereklidir. Toplum Yararına Programlara (TYP) başvuruda bulunacak kişilerin 18 yaşını doldurmuş olması, İŞKUR'a kayıtlı işsiz olmaları, belirli sosyal yardımlardan faydalanmıyor olmaları ve açıköğretim ya da açık lise öğrencisi olmamaları gibi kriterler bulunmaktadır.

Halkbank tarafından yapılan İŞKUR ödemeleri, ayın 10'u ile 20'si arasında kursiyerler adına açılmış olan hesaplara yatırılmaktadır. Bu ödemeler, İŞKUR'a evrakların zamanında iletilmiş olmasına bağlı olarak gerçekleşmektedir.

Geri