AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

ISKUR danisman kim?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

İŞKUR danışman kim?​

İş ve Meslek Danışmanları İŞKUR’a başvuran ve herhangi bir mesleği olmayan ya da mesleği olup da mesleğinde iş bulamayan, mesleki gelişime ihtiyaç duyan bireylerin farkındalıklarının sağlanmasına yönelik bireysel iş danışmanlığı görüşmesi ile grup görüşmeleri yapmaktadırlar.

İş danışmanı nasıl olunur?​

Nasıl Kurumsal Danışman Olunur? Kurumsal danışmanlık için üniversitelerin Psikoloji, Sosyoloji, İşletme, İktisat, Çalışma Ekonomisi ve Uluslararası İlişkiler gibi bölümlerinden mezun olunması gerekir. Lisans eğitiminin yanı sıra kişilerin sosyal hayatlarında da kendilerini geliştirmiş olmaları beklenir.
türkiye iş kurumu bünyesinde çalıştırılan, zamanla özelde de örneklerini görebileceğimiz işveren ve işgücünü buluşturan, bu anlamda sektörlerin ve işgücünün nabzını tutan niteliksiz işgcüne egitimler vererek onlara meslek kazandıran kişi.
Iş ve meslek danışmanı kimler olabilir?
Bir yükseköğretim kurumundan en az lisans mezunu olmak. Bu ulusal yeterliliğin A2 ve A3 yeterlilik birimlerinin EK A2-1 ve EK A3-1 kapsamlarında tanımlanan konularda eğitim almış olmak.
Danışmanlık Belgesi nasıl alınır?
Aile danışmanlığı sertifikası almayı isteyenler, ön şartların olması durumunda Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika veren kurumlara kayıt olmalıdır. Aile danışmanlığı eğitimi için kayıt olan öğrenciler 450 saatlik eğitime tabi tutulurlar. Bu eğitimin 300 saati teorik derslerden oluşmaktadır.

İş ve meslek danışmanlığı nerede çalışır?​

İş ve Meslek Danışmanları aracılığıyla, cezaevlerinde, mesleki eğitim ve halk eğitim merkezlerinde, kadın sığınma evlerinde, askeri birliklerde, yüksekokullarda bulunan kişiler ile işsizlik ödeneği alanlara, denetimli serbestlik kapsamındaki kişilere, İŞKUR’a kayıtlı iş arayanlara, işgücü yetiştirme kurslarını …

İş ve meslek danışmanlığı sertifikasını kimler alabilir?​

Kimler İMD sertifikası alabilir? Buna göre İMD sertifikası almak için adayların en az lisans mezunu olması gerekmektedir. Eğitim şartını tamamlayan adayların üniversitelere başvuru yapması gerekmekte ve yazılı, sözlü sınavlara katılarak başarılı olması gerekmektedir. Sınav ücreti şu anda 800 TL’dir.

Geri