- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
İŞKUR cezası kaç ay?
Sözleşmesinin feshedileceği gibi cezai yaptırımla da karşılaşacaktır. Sözleşmesi feshedilen kursiyerler; 12 ay süre boyunca yeni bir İşbaşı Eğitim Programına katılım gerçekleştiremeyecektir. Fesih tarihine kadar aldıkları kurs ücretini, yasal faizi ile birlikte İŞKUR’a geri ödeyeceklerdir.İŞKUR’dan işe girenlerin maaşını kim öder?
İşbaşı Eğitim Programı, işe alınması planlanan personel iş başında değerlendirilirken personele yapılacak maaş ve SGK ödemelerinin İŞKUR tarafından karşılandığı bir teşvik türüdür.
Işbaşı eğitim programı kaç kez alınır?
Bir işsiz İşbaşı Eğitim(Staj) programlarından bir kez yararlanabilir. İşbaşı Eğitim Programı; günde en az 5 en fazla 8 saat olmak üzere ve haftada 6 günü ve 45 saati geçmeyecek şekilde düzenlenmektedir.
Işkurdan işe giren kaç ay çalışıyor?
Program süresi bilişim ve imalat sektörlerindeki işyerleri ve mesleklerde en fazla 6 ay, diğer sektörlerde ise en fazla 3 aydır. Geleceğin mesleklerinde düzenlenen işbaşı eğitim programlarında ise program süresi en fazla 9 ay olarak uygulanabilmektedir.İŞKUR cezası kaç yıl?
Eğer bu program ile çalıştırdığınız kursiyeri beğenmediyseniz yada anlaşamadığınız bir durum olduysa sözleşmeyi fesih etme yetkiniz vardır. Fakat programdan ayrılan kursiyer yada programı sonlandırmak isteyen işverene bazı durumlarda 1 yıl işkur faaliyetlerden yararlanamama cezası verilir.
İŞKUR cezası ne zaman bitiyor?
Geçerli Mazereti Nedeniyle Programdan Ayrılanların Durumu Geçerli bir mazereti nedeniyle İŞKUR işbaşı eğitim programından ayrılan yani işi bırakanlar ise 12 aylık bekleme yaptırımına maruz kalmazlar.
Katılımcıların iş kazası ve meslek hastalığı ile genel sağlık sigortası primleri de karşılanmaktadır. Bu program için destek süresi 3 aydır.
İŞKUR sigorta desteği ne kadar?
31.12.2022 tarihine kadar işsiz olan kişileri istihdam eden özel sektör işverenlerin prime esas kazanç üst sınırına kadarki sosyal güvenlik primi işveren payları (1.025,82 ila 7.693,65 TL) İşsizlik Sigortası Fonundan karşılanmaktadır.
İŞKUR ile işe giren ne kadar maaş alır?
İş arayan statüsündeki katılımcılara günlük 163,59 TL, öğrencilere 122,69 TL, işsizlik ödeneği alanlara günlük 81,80 TL, Geleceğin meslekleri olarak belirlenen mesleklerde düzenlenen programlarda katılımcılara günlük 179,95 TL cep harçlığı ödenmektedir.
İŞKUR parayı nereye yatırıyor?
İŞKUR maaşları, her ayın 5’ine kadar PTT’de adınıza yatırılır. Maaşınızın herhangi bir PTT şubesinden T.C. nüfus cüzdanınızla çekebilirsiniz.Işbaşı eğitim programı kaç ay?
İşbaşı Eğitim Programlarının Süresi Program süresi bilişim ve imalat sektörlerindeki işyerleri ve mesleklerde en fazla 6 ay, diğer sektörlerde ise en fazla 3 aydır. Geleceğin mesleklerinde düzenlenen işbaşı eğitim programlarında ise program süresi en fazla 9 ay olarak uygulanabilmektedir.
Işbaşı eğitim programı devam ediyor mu?
Sözleşmesi imzalanan ancak henüz fiili olarak başlatılmamış işbaşı eğitim programı ile 5 Kasım 2021 tarih ve sonrasında yeni sözleşme imzalanarak başlatılacak işbaşı eğitim programlarında istihdam yükümlülüğüne ilişkin süreler 60 günden az olmamak üzere en az iki katına çıkarılmıştır.