- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
İŞKUR çalışma süresi kaç ay?
Program süresi bilişim ve imalat sektörlerindeki işyerleri ve mesleklerde en fazla 6 ay, diğer sektörlerde ise en fazla 3 aydır.İŞKUR’dan çıkınca ne olur?
İŞKUR’dan çıkınca ne olur?Yönetmeliğe göre; Sözleşmesinin feshedileceği gibi cezai yaptırımla da karşılaşacaktır. Sözleşmesi feshedilen kursiyerler; 12 ay süre boyunca yeni bir İşbaşı Eğitim Programına katılım gerçekleştiremeyecektir. Fesih tarihine kadar aldıkları kurs ücretini, yasal faizi ile birlikte İŞKUR’a geri ödeyeceklerdir.
İŞKUR’dan kaç kere faydalanılır?
İŞKUR’dan kaç kere faydalanılır?Ayda en fazla 3 sefer İŞKUR’a yeni talepte bulunulabilir. Program en fazla 320 fiili gün uygulanır(Süre kısıtlaması ya da uzatılması kurumun inisiyatifindedir). Program süresinden önce bitirilebilir.
TYP çalışanları ne kadar maaş alıyor?
Çalışma süresini kapsayan her ay için asgari tutarda ödeme yapan İŞKUR TYP; katılımcıların rahat bir nefes almasına ve omuzlarındaki yükün azalmasına yardımcı oluyor. 2 bin 825 lira 90 kuruş olarak belirlenen TYP maaşı, katılım şartlarını sağlayan tüm vatandaşların geçim sıkıntısına derman oluyor.İŞKUR Ne Kadar maaş Veriyor 2022?
İŞKUR Ne Kadar maaş Veriyor 2022?İŞKUR MAAŞI NE KADAR? İş arayan statüsündekiler için günlük 108,68 TL, Öğrenciler için günlük 81,51 TL, İşsizlik ödeneği alanlar için günlük 54,34 TL’dir.
İŞKUR’da hangi kurslar var 2022?
İŞKUR’da hangi kurslar var 2022?Mesleki Eğitim Kursları
Eğer bu program ile çalıştırdığınız kursiyeri beğenmediyseniz yada anlaşamadığınız bir durum olduysa sözleşmeyi fesih etme yetkiniz vardır. Fakat programdan ayrılan kursiyer yada programı sonlandırmak isteyen işverene bazı durumlarda 1 yıl işkur faaliyetlerden yararlanamama cezası verilir.
Işkurlular işten çıkarılabilir mi?
Işkurlular işten çıkarılabilir mi?İŞKUR tarafından uygulanan işbaşı eğitim programı veya toplum yararına program kapsamında herhangi bir işyerinde çalışanlar, programın süresi dolmadan mazeretsiz olarak işten ayrılamaz yani işi bırakamazlar.
Işbaşı eğitim programı kaç kez alınır?
Işbaşı eğitim programı kaç kez alınır?Bir işsiz İşbaşı Eğitim(Staj) programlarından bir kez yararlanabilir. İşbaşı Eğitim Programı; günde en az 5 en fazla 8 saat olmak üzere ve haftada 6 günü ve 45 saati geçmeyecek şekilde düzenlenmektedir.
TYP hane geliri nasıl hesaplanır?
TYP’ye başvuran adayların, ikamet ettikleri hanenin toplam gelirinin asgari ücretin netinin bir buçuk ( 1,5 ) katını aşamaz. Katılımcılardan, hane halkı toplam gelirinin asgari ücretin netinin bir buçuk ( 1,5 ) katını aşmadığına dair beyanname alınacaktır.TYP bittikten sonra ne olur?
TYP bittikten sonra ne olur?TYP’DEN İKİNCİ KEZ YARARLANILABİLİR Mİ? TYP’den programa başlandığı tarihten itibaren bir sene içinde en fazla 9 ay süreyle yararlanma imkânı bulunmaktadır. Ancak, 9 ay bittikten sonra 3 ay bekleyerek yeni bir programdan faydalanılabilmektedir.
İŞKUR maaş ne zaman yatar 2022?
İŞKUR maaş ne zaman yatar 2022?İŞKUR maaşları, her ayın 5’ine kadar PTT’de adınıza yatırılır.
İŞKUR maaşları ne zaman yatıyor 2022?
İşkur maaşı ne zaman yatar 2022? İşte detaylar İŞSİZLİK MAAŞI YATTI MI, NE ZAMAN YATACAK? İşsizlik maaşı ödemeleri her ayın 5’inde hesaplara yatırılıyor.İŞKUR kursları ne zaman başlıyor 2022?
İŞKUR kursları ne zaman başlıyor 2022?İstanbul’da İşkur Kurs Kayıtları Devam Ediyor. İSMEK 2021-2022 Kurs kayıtları 24 Eylül Cuma günü, saat 10.00’da başlayacaktır.
2022 İŞKUR başvuruları ne zaman?
2022 İŞKUR başvuruları ne zaman?14 Mart 2022 İŞKUR Kamu İlanları: İŞKUR aracılığı ile yayımlanan personel alımı ilanlarına başvurular 14 mart 2022 tarihi ile başlamış olup en geç 18 Mart 2022 tarihine kadar devam edecektir. Adaylar başvurularını sadece İŞKUR üzerinden gerçekleştirecekler.