AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Iskenderiye Kutuphanesi gunumuze ulasti mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

İskenderiye Kütüphanesi günümüze ulaştı mı?​

İskenderiye Kütüphanesi, M.Ö. 4. yüzyılın başlarında, Mısır’ın İskenderiye kentinde I. Ptolemaios Sotres tarafından kurulmuş antik kütüphanedir. İskenderiye Kütüphanesi’nden günümüze üç taş blok ve bir hatip heykelinin alt kısmından başka birşey kalmamıştır.

Hz Ömer İskenderiye kütüphanesini yaktı mı?​

Mısır’ın fethi Hz. Ömer döneminde, 642 yılında Amr b. As tarafından şehrin fethedilmesinden sonra halifenin emriyle İskenderiye Kütüphanesi’nin yıkıldığı, içindeki kitapların da aylar boyu şehrin hamamlarını ısıtmak için yakıldığı şeklinde bir hikâye anlatılır.
İskenderiye Kütüphanesi yakılması ne olurdu?
tarihte önce hristiyanlarca yakılmış, ardından tekrar eski kütüphane günlerine dönemeden bu sefer de müslümanlarca yakılmıştır. insanoğlunun .ok yemesidir. kimi uzmanlarca şayet yakılmasaydı bugün 2500’lerin seviyesinde olacağımız ve insanlık tarihinin çok farklı bir akışa sahip olacağı öngörülmektedir.

Bağdat Kütüphanesini kim yaktı?​

İdamı hakkında farklı rivayetler bulunmasına rağmen en yaygın olanı, Halifenin keçeye sarılarak Moğol atlarının ayakları altında ezilmek suretiyle can verişi yönündedir. Bağdat ise bu süre zarfında Moğollarca tahrip edilmiş, surları, binaları ve kütüphaneleri yıkılmış, halkın büyük bir kısmı kılıçtan geçirilmiştir.

Cengiz Han hangi kütüphaneyi yaktı?​

Özellikle 500 yıldan fazla İslam dünyasının belki de en önemli ilim merkezlerinden biri olan Beytülhikme ve muhteşem kütüphanesi yakılıp yıkılmıştır.
Hülagü Han kütüphane yaktı mı?
Özellikle 500 yıldan fazla İslam dünyasının belki de en önemli ilim merkezlerinden biri olan Beytülhikme ve muhteşem kütüphanesi yakılıp yıkılmıştır. Hülâgû’nun 1258 yılında yaptığı Bağdat saldırısını resmeden bir minyatür.

Iskenderiye Kütüphanesi hangi alimleri yetiştirdi?​

Matematik bilgini Öklides, mekanik bilimci Arkhimedes, tıp bilimci Herofilos, gök bilimci Eratosthenes, Batlamyus gibi isimler bu kütüphanede çalışmışlardır. Müzenin en önemli bölümü kütüphanesiydi.
 
Geri
Üst