- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 171.662
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Işkembesi duran ineğe ne yapılmalı?
Transfaunasyon (taze işkembe suyu içirilmesi) gayet yararlı bir uygulamadır. Mezbahada yeni kesilmiş sağlıklı bir sığırın işkembe içeriğinden alınıp, ineğe en kısa sürede 10-16 litre kadar içirilmesi, işkembe sağlığı için çok faydalıdır.Inek neden aşı tutmaz?
Döl tutmama sebepleri içerisinde barınak ve besleme koşulları, kızgınlık tespiti, üreme kanalındaki problemleri, rahim iltihapları, ineğin yaşı, vücut kondüsyonu, stres faktörleri gibi birçok faktör sayılabilir.Midesi duran ineğe ne iyi gelir?
Hastalığın tam olarak tedavisi operasyonla mümkün olur. Kapalı usul ile, yani operasyona başvurmadan ineğin yuvarlanması ile yapılmaya çalışılan tedavi çoğunlukla başarıyla sonuçlanmaz. Veteriner hekimin yapacağı operasyon, uygun zamanda yapılmışsa, genellikle şifa ile sonuçlanır.
Yem çarpmasında hangi ilaç kullanılır?
Sodyum bikarbonat, magnezyum oksit, potasyum karbonat gibi çeşitli asitleşmeyi ortadan kaldırıcı yem katkı maddelerini kullanarak veya bunlara benzer başka ürünler katarak da yem çarpmasını belli bir oranda engelleyebiliriz.
Abomasum pH kaç?
Bu mide suyunun pH’ı 1-1.3 arasında değişirek Şirden’i, 2 pH ile yüksek asidik değerde tutar. Şirden’deki asit işkembe mikroplarını öldürür.Abomasum deplasmanı neden olur?
Kesif yem – kaba yem dengesizliği, kaliteli kaba yem eksikliği ve geçiş dönemi besleme hataları bu yer değiştirmeye zemin hazırlar. Abomasum çoğunlukla sola doğru yer değiştirir. genellikle 1.laktasyonda görülür. Hastalığın görülme sıklığındaki artışı bilim insanları kültür ırklarının ıslahına bağlamaktadır.İnek Bogaya gelmesi için ne yapmalı?
Gebe olmayan bir inek normal şartlar altında 21 günde bir kızgınlığa gelir. Bu tamamen hormonel bir saattir, eğer rahimde kist yoksa, uterus yangısı yoksa mutlaka kızana gelir. Aslında bir çok işletmede yaşan sorun ineğin kızana gelmemesi değil, bunun doğru bir şekilde zamanında tespit edilmemesidir.
Inek yemek yemiyor ne yapmalıyım?
Midenin yer değiştirmesi: Genellikle ineklerde görülen bir rahatsızlıktır. Sebebi konsantre yemin çok kaba yemin az verilmesidir. Belirti olarak iştahsızlık ve süt veriminde azalma gözlemlenir. Hastalığın oluşmaması için kaba yem ile konsantre yemin dengeli bir biçimde verilmesi gerekir.