AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Iskembenin koku nedir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
133.235
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Işkembenin kökü nedir?​

Farsça işkanbe veya şikambe إشكنبه/شكنبه “hayvan midesi” sözcüğünden alıntıdır. Farsça sözcük Farsça şikam veya şikamb شكم/شكنب “karın, mide” sözcüğü ile eş kökenlidir. Bu sözcük Orta Farsça (Pehlevice veya Partça) aynı anlama gelen aşkamb sözcüğünden evrilmiştir.

Midenin Türkçe anlamı nedir?​

Mide kelimesi Türkçe’de “sindirim organı” anlamına gelir.

Mide Türkçe mi?​

Mide Türkçe mi?
Mide kelimesi de dilimize Arapçadan gelmiş bir sözcüktür.

Gastro kökü nedir?​

Yemeğe olan düşkünlük, yemekten anlama gibi konuları da kapsayabilen Yunanca kökenli “Gastronomi” kelimesinin kökü olan ‘Gastro’ ise mide-bağırsak gibi anlamlara gelmektedir. Kelimenin ‘Gastro’ kökü dünya genelinde tıbbi bir terim olarak kullanılmaktadır.

Hazırın kökü nedir?​

Arapça ḥḍr kökünden gelen ḥāḍir حاضر “hazır olan, huzurda bulunan” sözcüğünden alıntıdır. Arapça sözcük Arapça ḥaḍara “hazır idi, huzurda idi” sözcüğünün failidir.

Müjde kelimesinin sözlük anlamı nedir?​

Müjde kelimesinin sözlük anlamı nedir?
Müjde kelimesi Türkçe’de “Sevindirici haber verileceği zaman söylenen bir söz.” anlamına gelir.

Mide hangi dil?​

Mide sözcüğü Türkçeye Arapçadan geçmiştir. Mide anlamında Türkçede aşkazan sözcüğü de mevcuttur. Yemek borusu ile ince bağırsak arasında bulunur. Omurgalılar, derisidikenliler, haşaratlar ve yumuşakçalarda bulunur.

Karanlık kelimesinin kökü nedir?​

Karanlık: Has Türkçe bir kelime. Kökü “kara”, siyah anlamında. Orhun kitabelerinde bile geçer. Daha sonra “karanu” oluyor.

Hazırlamanın kökü nedir?​

Hazırlamanın kökü nedir?
Arapça hyA kökünden gelen muhayyā مهيّا “hazır, hazır edilmiş” fiilinden alıntıdır. Arapça fiil Arapça tahyīˀat تهيئة “hazırlama, düzenleme, organize etme” sözcüğünün tefˁîl vezni (II) mefˁuludur.

Sokak kelimesinin kökü Sok mu?​

sokak kelime kökeni Arapça sözcük Akatça aynı anlama gelen sūḳāḳu sözcüğünden alıntıdır. Bu sözcük Akatça sūḳu “sokak, özellikle çarşı sokağı, çarşıda belli malların satıldığı geçit” sözcüğünden türetilmiştir.
 
Geri
Üst